Ukategorisert

Mener ikke Nittedal Venstre noe om eiendomsskatt?

Foran valget i 2003 ble det mange steder lovet at eiendomsskatt ikke skulle innføres. Nittedal var en av de kommunene der valgløftet ble brutt i perioden. H og FrP gikk til valg på å fjerne skatten – og vant i 2007. Valgløftet er oppfylt. Temaet kan bli brennbart også i årets valgkamp. Vippepartiet Venstre mener ingenting. Eller? Oppdatert: Saken er også tema i lokalavisens lederartikkel, som mener å vite at V er mot eiendomsskatten.

Igår fikk jeg Nittedal Venstres program i postkassen, sammen med kandidatbrosjyren. I og med at eiendomsskatt er et valgtema som virkelig er i vinden, med fokus på løftebrudd etc. er det jo hyggelig å kunne meddele at Høyre og FrP i 2007 gikk til valg på å fjerne eiendomsskatten. De vant valget. De klarte ikke å fjerne eiendomsskatten det første året, men måtte bruke hele perioden på å oppfylle løftet.

Oppdatert: Varingen skriver idag på lederplass: «Sentrumspartiene – Sp, Venstre og KrF – er mer i tvil. Alle tre forsikrer i sine valgprogrammer at de i utgangspunktet er imot å innføre eiendomsskatt igjen her i bygda. Men de tar forbehold;»
Mange velgere kan være interessert i å vite om eiendomsskatten blir gjeninnført ved et regimeskifte. I 2007 havnet Pensjonistpartiet på vippen i kommunestyret, og sikret H/FrP-flertall. I år stiller de ikke liste. Derfor kan Venstre havne på vippen isteden.

Nittedal Venstres førstekandidat er også fylkesvaraordfører. Han (og KrF) bidro i 2007 til at sentrum i Akershus fylkesting skiftet side (fra samarbeid med Ap, SV og SP) og satte inn Høyre og FrP isteden. Kansikje bidrar Venstre til å holde Høyre og FrP ved makten i Nittedal – og da tviler jeg på at det blir eiendomsskatt.

Men hva om Venstre bidrar til å gjeninnsette de rødgrønne? Vil Venstre godta eiendomsskatt, eller stille krav om at denne skatten ikke skal gjeninnføres?

Jeg vet rett og slett ikke.

Kanskje du finner hva jeg ikke fant noe om? Programmet kan du lese her.

Og Nittedal Venstre hos TV2s valgsider finner du her.

Mest lest

Arrangementer