Ukategorisert

Lysglimt stemmer DLF

Hans Jørgen Lysglimt, tidligere leder i det som var FRIdemokratene, har bestemt seg for å stemme på Det Liberale Folkepartiet.

I en video som er publisert på YouTube.com, forklarer liberalisten Lysglimt sin egen stemmegivning. Han bruker mye tid i videoen på det som blir kalt slengere, altså stemmer til kandidater som er oppført på andre lister.

Personer som velger å gi slengere, må huske at dette tapper partilisten for personstemmer. For Det Liberale Folkepartiet, som er et veldig lite parti, er det ikke en fordel at sympatisørene bruker partilisten til å føre opp kandidater fra andre partier.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ed
Ed
10 years ago

Ok, nå har Lysglimt motivert meg for å gjøre en grundig jobb i forhold til dette.

Da blir det Venstre, med kumulering på Haakon Riekeles, siden han holdt appell på Marihuanamarsjen, en slenger til Jarle Fagerheim i MDG fordi han har vært engasjert i Ungdom for human narkotikapolitikk og en til Hanna Marcussen i MDG for hennes engasjement for digitale friheter.

Hvorfor er det dumt å gi slengere til to fra samme parti egentlig? Tok ikke helt den.

Pleym
Pleym
10 years ago

Ed, jeg vet ikke hvorfor det er dumt å gi slengere til to fra samme parti.

Men: Hvis man gir for mange slengere vil din liste bli tilsvarende svekket. En listestemme er et navn på stemmeseddelen din. Fører du opp en slenger svekkes listen tilsvarende.

I Eidsvoll mistet Venstre sitt ene mandat ved valget i 1991 fordi man manglet 36/41dels stemme. Altså mindre enn en hel stemme.

Fra arkivet

 • Må demokrati forsvares?Må demokrati forsvares?
  Mathilde Fasting har skrevet bok om demokrati og statsviteren Francis Fukuyama.
 • Ruspolitisk sensur i skolen, igjenRuspolitisk sensur i skolen, igjen
  Legalisering av cannabis er stadig mindre kontroversielt. Likevel nektes politisk engasjert ungdom å ytre meningene sine om rusreform på norske skoler.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • Fransk feminist henrettetFransk feminist henrettet
  Sterk kost i feministisk manifest: forfatteren henrettet i dag efter parodi av en rettssak.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.