Ukategorisert

Lysglimt stemmer DLF

Hans Jørgen Lysglimt, tidligere leder i det som var FRIdemokratene, har bestemt seg for å stemme på Det Liberale Folkepartiet.

I en video som er publisert på YouTube.com, forklarer liberalisten Lysglimt sin egen stemmegivning. Han bruker mye tid i videoen på det som blir kalt slengere, altså stemmer til kandidater som er oppført på andre lister.

Personer som velger å gi slengere, må huske at dette tapper partilisten for personstemmer. For Det Liberale Folkepartiet, som er et veldig lite parti, er det ikke en fordel at sympatisørene bruker partilisten til å føre opp kandidater fra andre partier.

0 0 vurderinger
Vurdering
2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Ed
Ed
9 years ago

Ok, nå har Lysglimt motivert meg for å gjøre en grundig jobb i forhold til dette.

Da blir det Venstre, med kumulering på Haakon Riekeles, siden han holdt appell på Marihuanamarsjen, en slenger til Jarle Fagerheim i MDG fordi han har vært engasjert i Ungdom for human narkotikapolitikk og en til Hanna Marcussen i MDG for hennes engasjement for digitale friheter.

Hvorfor er det dumt å gi slengere til to fra samme parti egentlig? Tok ikke helt den.

Pleym
9 years ago

Ed, jeg vet ikke hvorfor det er dumt å gi slengere til to fra samme parti.

Men: Hvis man gir for mange slengere vil din liste bli tilsvarende svekket. En listestemme er et navn på stemmeseddelen din. Fører du opp en slenger svekkes listen tilsvarende.

I Eidsvoll mistet Venstre sitt ene mandat ved valget i 1991 fordi man manglet 36/41dels stemme. Altså mindre enn en hel stemme.

Fra Liberalerens arkiv