Ukategorisert

Pris for proteksjonistisk spillpolitikk

I forrige uke fikk tidligere KrF-leder Valgerd Svarstad Haugland en pris for hennes innsats mot frihet og mot eiendomsrettigheter.

Valgerd Svarstad Haugland fikk onsdag Norsk Forening for Spillproblematikks sin pris for 2011. Begivenheten fant sted under foreningens seminar om arbeidsliv og spill på Hamar, melder Dagensmedisin.no.

Svarstad Haugland var kultur- og kirkeminister i Samarbeidsregjeringen fra 2001 til 2005. Samarbeidsregjeringen bestod av KrF, Høyre og Venstre. På spillområdet var denne regjeringen fanatisk sammenlignet med dagens forbudsregjering, og det sier ganske mye om den grufulle politikken Samarbeidsregjeringen stod for.

Samarbeidsregjeringen har blant annet disse tiltakene på samvittigheten:

-Startet i 2004 den samfunnsmessige snuoperasjonen som ble nødvendig for å regulere pengespillene og for å hjelpe spillavhengige og pårørende.

– Fremmet i 2004 lovforslag til Stortinget om en rekke tiltak som måtte gjøres for å omorganisere spillautomatvirksomheten i Norge.

– Ga tydelig beskjed om at Norsk Tipping skulle overta pengespillautomatene, fjerne disse fra dagligvarebutikkene og at antall automater skulle halveres

Istedenfor å liberalisere et marked som var nokså liberalt, la Samarbeidsregjeringen grunnlaget for dagens proteksjonistiske politikk.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer