Ukategorisert

Verneplikten = valgkampsak for lederkandidat

Sandra Borch kjemper om å bli leder i Senterungdommen og én av valgkampsakene er å utvide vernepliktsordningen.

Lederkandidaten har skrevet et innlegg på Politisk.no. Innlegget handler om Forsvaret og spesielt om verneplikten. Borch mener, til tross for sterke advarsler fra tidligere forsvarssjef Sverre Diesen, at alle tjenestedyktige menn bør gjennomføre enten en militær førstegangstjeneste eller en ikke-militær førstegangstjeneste. Å tvinge alle til å gjennomføre tjenesten, er det samme som å kaste skattefinansierte penger på sjøen.

Gjennom verneplikten gir Forsvaret mange unge borgere en kunnskap de aldri kommer til å benytte. Det er meningsløst! Effektivitet kommer ofte av spesialisering. Mennesker bør jobbe med noe en kan eller liker veldig godt. Å kommandere ”alle” ut for å gjøre det samme, utgjør en formidabel sløsing med menneskelige ressurser.

Senterungdommen bør lede etter lederkandidater som forsvarer frihet, men slike kandidater er kanskje vanskelig å finne i bondebevegelsen? Senterungdommen har landsmøte til helgen.

Mest lest

Arrangementer