Ukategorisert

Nobelkomiteen besettes

Lederen for advokatforeningen, Berit Reiss-Andersen blir nytt medlem i den norske Nobelkomiteen. Hun skal erstatte Sissel Rønbeck (Ap), som går ut efter 18 år. FrP gjenoppnevner sitt medlem. De kunne foreslått Asle Toje, William Nygaard – eller Ed Crane.

Flere medier omtaler idag at Berit Reiss-Andersen er den første fra AP på 30 år til å bli oppnevnt som medlem av den prestisjetunge Nobelkomiteen uten å tilhøre Aps eller LOs fremste organer.

Med sin bakgrunn som jurist og leder av advokatforeningen er hun et spennende valg. Ap har tenkt utenfor det tradisjonelle denne gang. Men ikke så utradisjonelt som flere ønsket. Det har hevet seg flere røster for at Nobelkomiteen bør reformeres, ved f.eks å hente inn personer fra utlandet. Så langt går ikke Ap – denne gang.

Nå gjenstår FrPs medlem. Inger Marie Ytterhorn er FrPs nåværende medlem av Nobelkomiteen. FrP har ifølge NTB valgt å gjenoppnevne Inger-Marie Ytterhorn som medlem.

Dersom dette er korrekt, er det beklagelig at FrP og leder Siv Jensen ikke tør gå i spissen for en nytenkning hva angår sammensetningen av Nobelkomiteen. I en artikkel her på Liberaleren 01.oktober oppfordret jeg henne til dette. Men den tok altså hverken hun eller partiet.

Interessante kandidater til å fylle FrPs plass i komiteen kunne vært Asle Toje, eller forlegger William Nygaard. Skulle partiet velge en utlending kunne f.eks lederen for Cato Institute, Ed Crane vært et bra navn.

FrPs mulighet til å ta initativet i debatten om Nobelkomiteens sammensetning og virke er borte. Det er synd. Nå står Ap for den eneste lille nytenkning for denne gang.

Tags:

Comments are closed.

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Jeg er motstander av demokratietJeg er motstander av demokratiet
  Demokrati er en ineffektiv og umoralsk styreform.
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • En hyllest til politikerneEn hyllest til politikerne
  Politikere fortjener ofte mer respekt enn de får. Samtidig bør vi ha mindre tro på det politiske systemet.