Ukategorisert

Godt liberalt svar

Det er som liberal politiker ikke alltid like enkelt å besvare alle henvendelsene like seriøst, men byråd Jonas Stein Eilertsen (V) i Tromsø er i dag et prakteksempel.

Eilertsen, som er byråd for næring, kultur og idrett, har fått følgende henvendelse: «Elton John skal bli utestengt fra Skarphallen og fra Tromsø på grunn av hans spotter Kristus og alle hans offentlige anti-kristen trangsynthet».

Faceboom.com skriver Eilertsen at han skal gi følgende svar: –I Tromsø er vi åpne og tolerante, og Elton John er hjertelig velkommen til oss!

Henvendelsen kom visstnok fra signaturen Rev Donald Spitz og det er mulig å søke på vedkommende på internett. En mørkemann er en mørkemann helt uavhengig av religion.

Elton John skal stå på scenen i Skarphallen under vinterfestivalen til Døgnvill i mars.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
10 years ago

Jeg lurer på om Venstre-byråden og Liberaleren hadde omfavnet Elton John like hjertelig om han hadde kommet med de samme uttalelser om islam som han har gjort om kristendommen. Jeg tror kanskje ikke helt det… Begrepet «toleranse» har jo fått en noe ensidig betydning de siste årene.

Pleym
Pleym
10 years ago

Eivind, det er vanskelig å få til noen kvotering som gjør at alle religioner får like stor andel av harseleringen. Men harselering med overtro generelt skulle vel ramme alle religioner like mye, ville jeg tro. Les forøvrig kommentarartikkelen i Dagbladet idag, der den unge fundamentalisten fra Vestfold har fått så mye motbør i form av innsendte innlegg til Dagbladets debattredaksjon (fra moderate muslimer) at avisen har funnet å måtte beskytte ham mot så mye motbør – ved ikke å trykke alle innleggene. Synd. Det kunne kanskje gitt nordmenn et annet syn på hvordan forholdstallet mellom fundamentalister og moderate blant norske… Read more »

Fra arkivet