Ukategorisert

Ballo kritisk til stortingskandidat

Olav Gunnar Ballo, tidligere stortingsrepresentant for SV og nå medlem av Arbeiderpartiet, har i dag kommet med kritiske uttalelser mot statssekretær Kirsti Bergstø.

–Det som slår meg er at mange i rådgiverkorpset er unge folk som nesten uten yrkeserfaring og faglig kompetanse havner i departementet. Der skal de plutselig forvalte offentlige midler, og ta stilling til komplekse spørsmål, sier Ballo til Dagbladet og sikter til Kirsti Bergstø.

Det er statsråden som har det fulle ansvaret for det som skjer i departementet, men det er et samspill mellom personene i den politiske ledelsen. Det som er underlig, er at en del regner Bergstø som en urutinert politiker som statssekretær. Da hun var SVs toppkandidat i Finnmark ved valget i 2009, ble hennes ungdommelige mot trukket frem som et fortrinn av rutinerte SV-venner. Personer som er dyktige nok til å representere folket på Stortinget, er kvalifisert til politisk jobb i et departement. Demokratiet vårt er lagt opp til at folket styres av vanlige mennesker, på godt og vondt. Det er én av mange årsaker til at liberalister ønsker så lite makt til politikerne som overhode mulig.

For ordens skyld; Kirsti Bergstø ble ikke valgt inn på Stortinget og Finnmark SV ble uten stortingsrepresentant etter at Olav Gunnar Ballo takket for seg i rikspolitikken.

Mest lest

Arrangementer