Ukategorisert

Ballo kritisk til stortingskandidat

Olav Gunnar Ballo, tidligere stortingsrepresentant for SV og nå medlem av Arbeiderpartiet, har i dag kommet med kritiske uttalelser mot statssekretær Kirsti Bergstø.

–Det som slår meg er at mange i rådgiverkorpset er unge folk som nesten uten yrkeserfaring og faglig kompetanse havner i departementet. Der skal de plutselig forvalte offentlige midler, og ta stilling til komplekse spørsmål, sier Ballo til Dagbladet og sikter til Kirsti Bergstø.

Det er statsråden som har det fulle ansvaret for det som skjer i departementet, men det er et samspill mellom personene i den politiske ledelsen. Det som er underlig, er at en del regner Bergstø som en urutinert politiker som statssekretær. Da hun var SVs toppkandidat i Finnmark ved valget i 2009, ble hennes ungdommelige mot trukket frem som et fortrinn av rutinerte SV-venner. Personer som er dyktige nok til å representere folket på Stortinget, er kvalifisert til politisk jobb i et departement. Demokratiet vårt er lagt opp til at folket styres av vanlige mennesker, på godt og vondt. Det er én av mange årsaker til at liberalister ønsker så lite makt til politikerne som overhode mulig.

For ordens skyld; Kirsti Bergstø ble ikke valgt inn på Stortinget og Finnmark SV ble uten stortingsrepresentant etter at Olav Gunnar Ballo takket for seg i rikspolitikken.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
    Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
  • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
    Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
  • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
    Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?