Ukategorisert

Dyrket som en gudinne

Mange liberalister er ikke overbegeistret for hvordan Høyre og Erna Solberg har taklet Warloe-saken, men av egne tilhengere får Erna Solberg ros.

La det være sagt med en gang; vi vet ikke alt om Henning Warloe og narkotika. Det som har kommet fram i løpet av denne uka, tyder på at stortingsrepresentanten har prøvd ulovlige stoff/stoffer mens han har vært stortingsrepresentant. Ikke spesielt smart av én som tilhører et parti som har nulltoleranse. Heller ikke spesielt smart av en politiker som tidligere har kritisert Unge Venstre for å være for liberal i narkotikaspørsmålet. Likevel får Henning Warloe sympati av en del liberalister og liberale personer.

Erna Solberg har i ettermiddag publisert følgende innlegg på Facebook.com:
«Kjære alle sammen. Dette har vært en tøff uke for Henning Warloe, og for Høyre. Vi er mange som er glade i Henning. Det var vi før han innrømmet narkotikamisbruk, og det er vi fortsatt. Jeg håper at Henning snart er tilbake i aktivt arbeid på Stortinget. Han er valgt for denne perioden og har viktige oppgaver som vår forskningspolitiske talsmann. Og selv om hans tillitsbrudd må få konsekvenser slik partiledelsen har anbefalt vedrørende renominasjon, så er vi alle i Høyre opptatt av at Henning fortsatt vil ha mange muligheter til å bidra i arbeidet til Høyre. Det politiske arbeidet må gå videre, både for Høyre og for Henning».

Solberg blir hyllet av lesere på Facebook-siden.

–Du tok det veldig pent, Erna. Jeg beundret måten du taklet det på. Og det som er det viktigste, alltid, er å slippe å hale ut sannheten, ved å vikle seg inn i løgner. Være klar, og at sannheten alltid kommer først, skriver Jebe Pers.

–Well, han visste hva han gjorde regner jeg med, da også hva han risikerte. Får tåle steken om man er leken. Syns det var en rask og ryddig opprydding, ikke som de andre skandalene som har vært. Verst er det jeg ser nå AP sin ansvarsbeskrivelse på Vågå, skriver Veronica S. Bigset.

–En kjedelig sak som du har håndtert strålende. All honnør til deg, skriver Nina Nesse.

–Du står frem som en meget solid person både som et politisk forbilde for mange andre som ikke liler at lyset blir skrudd på. Du er og et medmenneske som viser empati, skriver Børre Nielsen.

Bortsett fra dobbeltmoralen, altså at Henning Warloe har fremstått som illiberal i narkotikaspørsmålet, men likevel prøvd narkotika, burde dette vært en ikke-sak. Det er ikke prinsipielle forskjeller mellom alkohol og narkotika. Alkohol er mer enn greit i Høyre og narkotika er ugreit.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer