Ukategorisert

Dyrket som en gudinne

Mange liberalister er ikke overbegeistret for hvordan Høyre og Erna Solberg har taklet Warloe-saken, men av egne tilhengere får Erna Solberg ros.

La det være sagt med en gang; vi vet ikke alt om Henning Warloe og narkotika. Det som har kommet fram i løpet av denne uka, tyder på at stortingsrepresentanten har prøvd ulovlige stoff/stoffer mens han har vært stortingsrepresentant. Ikke spesielt smart av én som tilhører et parti som har nulltoleranse. Heller ikke spesielt smart av en politiker som tidligere har kritisert Unge Venstre for å være for liberal i narkotikaspørsmålet. Likevel får Henning Warloe sympati av en del liberalister og liberale personer.

Erna Solberg har i ettermiddag publisert følgende innlegg på Facebook.com:
«Kjære alle sammen. Dette har vært en tøff uke for Henning Warloe, og for Høyre. Vi er mange som er glade i Henning. Det var vi før han innrømmet narkotikamisbruk, og det er vi fortsatt. Jeg håper at Henning snart er tilbake i aktivt arbeid på Stortinget. Han er valgt for denne perioden og har viktige oppgaver som vår forskningspolitiske talsmann. Og selv om hans tillitsbrudd må få konsekvenser slik partiledelsen har anbefalt vedrørende renominasjon, så er vi alle i Høyre opptatt av at Henning fortsatt vil ha mange muligheter til å bidra i arbeidet til Høyre. Det politiske arbeidet må gå videre, både for Høyre og for Henning».

Solberg blir hyllet av lesere på Facebook-siden.

–Du tok det veldig pent, Erna. Jeg beundret måten du taklet det på. Og det som er det viktigste, alltid, er å slippe å hale ut sannheten, ved å vikle seg inn i løgner. Være klar, og at sannheten alltid kommer først, skriver Jebe Pers.

–Well, han visste hva han gjorde regner jeg med, da også hva han risikerte. Får tåle steken om man er leken. Syns det var en rask og ryddig opprydding, ikke som de andre skandalene som har vært. Verst er det jeg ser nå AP sin ansvarsbeskrivelse på Vågå, skriver Veronica S. Bigset.

–En kjedelig sak som du har håndtert strålende. All honnør til deg, skriver Nina Nesse.

–Du står frem som en meget solid person både som et politisk forbilde for mange andre som ikke liler at lyset blir skrudd på. Du er og et medmenneske som viser empati, skriver Børre Nielsen.

Bortsett fra dobbeltmoralen, altså at Henning Warloe har fremstått som illiberal i narkotikaspørsmålet, men likevel prøvd narkotika, burde dette vært en ikke-sak. Det er ikke prinsipielle forskjeller mellom alkohol og narkotika. Alkohol er mer enn greit i Høyre og narkotika er ugreit.

9 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
andré
andré
10 years ago

Som alle vet men som må sies igjen og igjen: Alkohol er narkotika det også, i hvert fall om vi skal bruke medisinsk (ekte) definisjon: «a drug that relieves pain and induces drowsiness, stupor, or insensibility.»

Den politiske (teite) definisjonen: «a drug or other substance affecting mood or behavior and sold for nonmedical purposes, esp. an illegal one.» Så når cannabis blir legalisert er det ikke narkotika lenger?

Bigboyen
Bigboyen
10 years ago

En ting er å bryte lover som stortingsrepresentant, det er i seg selv kritikkverdig. Noe annet er å bryte lover man selv er for og som har stor betydning for andres liv. Det er uforenelig med et politisk virke og hykleri på høyeste nivå.

Jeg syns det forteller mye om et menneske når man er villig til å fengsle og ødelegge livet til andre mennesker samtidig som man selv driver med akkurat dte samme.

Anonym
Anonym
10 years ago

Warloe har jo ikke hatt noe misbruk, han har brukt litt annenhver helg uten å få problemer. Dette viser at det går helt fint å bruke ecstasy og kokain uten å bli avhengig eller få problemer. Faktisk gjelder dette flertallet. Å omtale bruken som misbruk er tåpelig. Se på fakta i saken: de taler for seg selv, og viser oss at propagandaapparatets narkoepos ikke åler den mest elementære gransking. Brorparten av all bruk av kokain og ecstasy faller under kategorien ansvarlig bruk. Det er svært få som får problemer eller blir avhengige. Det største problemet her er den umoralske utstøtingen… Read more »

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
10 years ago

Nå skal jeg si meg enig i at det fremstår som en smule hyklersk å stå på Høyres nulltoleranselinje samtidig som man bruker litt innimellom selv. Dog må det sies at det nok ville være betraktelig tøffere å stå frem som narkoliberaler -enn si bruker- i Høyre enn i eksempelvis V, SV eller MDG. All ære til Nils A. Andresen og kretsen rundt ham – som har baller til å ta til orde for å forlate nulltoleransestandpunktet! Med tanke på Erna Solbergs kontante nedsabling av Warloe, kunne det være veldig fristende å stille henne spørsmålet: ‘Har du noensinne inntatt nok… Read more »

Anonym
Anonym
10 years ago

Venstre har jo nå enkelte i det voksne som åpent støtter ungdomspartiet på legalisering av cannabis, og jeg har ikke sett Trine kjefte på dem for dette slik hennes forgjenger gjorde.

Anonym
Anonym
10 years ago

Ikke prinsippielle, men medisinskfaglige, må man spørre Erna om. Prinsippielle blir jo enkelt å svare på, jo det er at «narkotika» er ulovlig, sier hun antakelig da.

Odd Erling N. Eriksen
Odd Erling N. Eriksen
10 years ago

Anonym: Yup, det var nettopp det (i tilfellet V) som var (det noe diffust formulerte!) poenget mitt.

Men joda, du har helt rett. ‘Medisinskfaglige’ heller enn ‘prinsipielle’ ville gjøre det til et bedre spørsmål.

Konrad
10 years ago

Det er også verdt å merke seg dobbelmoralen i at Lysbakken som har gjort klare overtramp i embete klappes frem som ny leder, mens Warloe bare har gjort noe bagatellmessig som privaperson (skyves ut i kulden). Lysbakkens surr har politisk klar relevans, mens Warloes egentlig ikke har det (bortsatt fra dette med liv og lære da).

2reJohnsen
10 years ago

Såklart Konrad, men det er også viktig å merke seg at de som klappet frem Lysbakken er andre politikere og sosialister, og for de så er ikke lover, regelverk eller fellesskapets penger noe å bry seg om sålenge de tilgodeser seg og sine egne «gode» saker.

Nå er ikke dette noe særskilt for SV eller sosialister, det gjelder alle politikere over hele fjøla, inklusive Høyre-siden, noe vi fikk gode bevis for under et par Bondevik-regjeringer. Victor Norman er første sak jeg kommer på i farten.

Politkk er og forblir et skuespill og en farse formidlet via media. Synd men sant.

Fra arkivet

 • Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?Hvor mange innvandrere skal Norge ta imot?
  Dette er et merkelig spørsmål som alle liberalere bør avfeie. Vi bør stille bedre spørsmål!
 • Borgerlønn til alle?Borgerlønn til alle?
  Kan borgerlønn til alle være en god idé? Og hva skiller det fra Milton Friedmans forslag om negativ skatt?
 • Ja til bompengerJa til bompenger
  Bompenger er en rettferdig måte å finansiere veier på.
 • Mangfold versus enfoldMangfold versus enfold
  Markedet skaper mangfold og politikk skaper enfold. Hva vil du velge?
 • 26 år med EU26 år med EU
  I november 1993 tok Maastricht-avtalen effekt og EU ble grunnlagt. Avtalen la til rette felles regler for økonomiene i Vest-Europa med en felles valuta.
 • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
  Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
 • Norge som føderal republikk?Norge som føderal republikk?
  Norge er et parlamentarisk demokrati, men dét var ikke hva grunnlovsfedrene så for seg.