Ukategorisert

Bruk Burma!

Stortingsrepresentant Peter N. Myhre (FrP) er én av dem som irriterer seg over at Burma blir kalt Myanmar.

Det offisielle navnet er Myanmar, men opposisjonen bruker konsekvent Burma og nekter å anerkjenne bruken av Myanmar.

Peter N. Myhre har etter Aung San Suu Kyi besøk i Norge laget gruppen BURMA – ikke «Myanmar»! på Facebook.com. I skrivende stund har gruppen kun 21 medlemmer og det er altfor lite. Demokratiforkjemperne sier Burma og det bør være grunn nok til at Myanmar blir forkastet som navn på landet.

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Tillat meg, på slutten av dagen, å fortelle en liten artig historie om navneendring. Som kjent har den russiske byen St. Petersburg skiftet navn flere ganger. Frem til 1915 het den St. Petersburg, så var det Petrograd i noen år, for så å bli Leningrad først i 1920-årene. Så falt det seg slik at en sovjetisk jernarbeider, vi er nå i 1930, skulle søke om ny jobb, og i den forbindelse måtte han fylle ut et detaljert skjema med personopplysninger. Vi siterer følgende: «Spørsmål 1: Hvor er De født? Svar: St. Petersburg. Spørsmål 2: Hvor fikk De Deres yrkesutdannelse? Svar:… Read more »

Fra arkivet