Notiser

På tide å forby forbud?

Et Google-søk med teksten «Kjersti Toppe vil forby» fikk disse resultatene: Å la barn spille på fotballag i ung alder, vinspalter i avisene, OPS-skoler, solarium og angrepiller i butikk, skriver Mathias Fischer, leder i Bergen Unge Venstre, på Dagbladet.no.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Anonym
Anonym
9 years ago

Dette med sigarettene som Fischer nevner er noe som er gjennomført f.eks. i Frankrike. Tanken er at bare de som er ordentlig avhengige vil kjøpe så mye som 20 sigaretter, så dersom man fjerner 10-pakkene vil ikke de som «flørter» med sigaretter begynne like lett. Det er basert på tanken om at man enten røyker, eller ikke røyker. Jeg tror ikke det er så enkelt. Selv tar jeg f.eks. en sigarett i blant, og er en ikke-avhengig røyker, uansett hvor «utrolig» det høres ut, og uansett hvor feil det er i forhold til myndighetenes krisemaksimerende projiserte bilde av situasjonen. Og… Read more »

Mattias
Mattias
9 years ago

Det bør generellt vara tydeligere grenser på hva staten skal og ikke skal legge seg i. At noen røker sig ihjel (eller at jeg må betala sjukhusregningen) kan vara ett pris jeg er villig till å betala for å vara fri. Det er uansett ikke så många som er så dumme.

trackback
9 years ago

[…] utspill om alt som kan forbys og reguleres. Du kan lese mer om hennes tidligere formynderbravader her. Og efter at listen var laget kom nok et utspill fra Toppe.. Del dette:E-postFacebookTwitter […]

Fra arkivet