Ukategorisert

Du snakker ikke på vegne av meg, Berge!

Liberalister foretrekker kraftig skyts og god argumentasjon, istedenfor begrensninger i ytringsfriheten.

Arild Stokkan-Grande, stortingsrepresentant for Arbeiderpartiet, har et innlegg på trykk på Dagbladet.no. Det er et godt innlegg mot Eivind Berge, en mann som påstår at han driver mannskamp på sin blogg.

Selv om store deler av innlegget er en fryd å lese, bør avslutningen bekymre oss som setter ytringsfrihet svært høyt.

–Jeg tror dessuten vi trenger debatt om hvorvidt rettsvesenet gir god nok beskyttelse mot hatefulle ytringer framsatt på internett og i sosiale medier. Mye tyder på at så ikke er tilfelle, skriver Stokkan-Grande.

Det er en fordel for alle at holdninger som faktisk eksiterer kommer frem i lyset gjennom blant annet internett og sosiale medier. Det er Eivind Berges rett til å fronte ufyselige meninger som gjør at for eksempel stortingsrepresentanter kan sette skapet på plass. Det gjør Arild Stokkan-Grande i dag og det er godt å lese om politikere som tar til motmæle mot hatefulle ytringer.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Jens
Jens
9 years ago

Jeg vet ikke med deg Solvik, men jeg ble i hvert fall utsatt for det som best kan beskrives som rødstrømpepropaganda i skolen. Det var lite fokus på at også menn har følelser og kan bli utsatt for psykisk og fysisk vold fra kvinner og mye fokus på hvor overrepresentert menn er i alle mulige fæle statistikker. Jeg tror ikke jeg er den eneste som føler og mener at denne fremstillingen er urettferdig ei heller som er blitt sinna for den. Arild sitt svar er kjedelig og altfor forankret i en ukritisk holdning til norsk likestilling. Når det er sagt… Read more »

Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
9 years ago

Stokkan Grande skriver i sitt innlegg: «Vi behøver ikke leve i sølibat fordi vi ikke kan kjøpe sex. Vi har kommet lenger enn apestadiet.» Det er vanskelig å se annerledes på Stokkan Grandes innlegg enn at stortingsrepresentanten for Det Norske Arbeiderparti betrakter folk som dessverre seg seg nødt til å møtte kjøpe den nærhet og kontakt han selv kan få gratis som aper. Og når dette gjøres i et innlegg der det tas til orde for å begrense hatefulle ytringer, viser han bare at han selv, gjennom sin egen opptreden, er sin egen verste fiende. Animalisering av meningsmotstandere er klart… Read more »

Fra arkivet