Ukategorisert

Per Arne Olsen takker for seg

Mange liberalister, og spesielt de med bakgrunn fra FpU og FrP, kjenner Per Arne Olsen og har et nært forhold til fremskrittspartipolitikeren.

Nå tyder mye på at Olsen er på tur ut av politikken. Han har takket nei til renominasjon til Stortinget. På egen Facebook-vegg gir han gode begrunnelser for at han har takket nei til en ny periode på Stortinget.

Per Arne Olsen. (Foto: FrP)

Olsen skriver følgende:
«Etter 30 års som folkevalgt har jeg idag takket nei til renominasjon.

Jeg har representert Fremskrittspartiet uten opphold i 30 år som bystyremedlem, formannskapsmedlem, ordfører og nå sist som stortingsrepresentant, når denne perioden er over.

Jeg har gjennom alle disse år fått representere FrP på vegne av innbyggere i Tønsberg og Vestfold. Gjennom alle disse vervene i politikken og ulike styr er har jeg fått mye verdifull kompetanse som jeg når tror det er på tide å ta med meg videre.

Det er to hovedgrunner til jeg nå har valgt å takke nei til renominasjon. For det første så føler jeg at jeg nå har en erfaring, kompetanse og ikke minst motivasjon for å gjøre noe annet og jeg ønsker også nye utfordringer. Kanskje er det på tide å prøve seg i næringslivet igjen, eventuelt i skjæringspunktet mellom offentlig og privat virksomhet. Kanskje kan et utgangspunkt i Vestfold, Buskerud og Telemark være morsomt etter mange år i Oslo.

Det å slippe nye krefter til i politikken er den andre hovedgrunnen for å ikke ønske renominasjon. Den gangen jeg stilte til gjenvalg som ordfører sa jeg at jeg ville la andre slippe til etter den perioden og nå sier jeg det samme i forhold til en stortingsplass. Jeg tror det er viktig at nye krefter slipper til og da må vi gi de en mulighet.

Dette er slutten på 30 år som folkevalgt og er på mange måter et vanskelig valg, men på ingen måte slutten på mitt forhold til FrP. Jeg har vært medlem i 35 år og det har jeg tenkt å fortsette med. Løsningen for et bedre Norge ligger i en ny borgerlig regjering med et sterkt Fremskrittsparti. Jeg kommer til å gi 100% i tiden som kommer, – ikke minst i kommende valgkamp-, for å bidra til å sikre et godt valgresultat for FrP.

Etter valget i 2013 kommer Fremskrittspartiet igjen til å få en stor og slagkraftig stortingsgruppe, men det blir uten meg. I tillegg kommer FrP til å bli en sterkt og tydelig regjeringsparti. Det gleder jeg og svært mange med meg seg til».

0 0 vurderinger
Vurdering
1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
trackback
9 years ago

[…] gir seg på StortingetTV 2Frps nestleder gir seg på StortingetFædrelandsvennenPer Arne Olsen takker for segLiberalerenalle 11 […]

Mest lest

Fra arkivet

 • Overlagt sløsingOverlagt sløsing
  Tenk deg et barnetog som strekker seg fra Oslo S til Slottet. Vet du hvilken fremtid politikerne har planlagt for dem?
 • Jeg har hvite privilegierJeg har hvite privilegier
  Morgenbladets sjekkliste er vanskelig å unnslippe.
 • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
  Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • Norge – verdens beste land å bo i?Norge – verdens beste land å bo i?
  Vi hører det en gang i året i mediene. Norge er verdens beste land å bo i. FN sier det, får vi høre. Men sier FN virkelig dette?
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.