Ukategorisert

Fordel å legalisere prostitusjon

Høyre var imot sexkjøploven, men partiet har ikke frontet spesielt sterkt at løsningen er å legalisere prostitusjon. Unntaket er André Oktay Dahl.

I et innlegg på Aftenposten.no, skriver André Oktay Dahl og Andrés Lekanger at norsk prostitusjonslovgivning rammer kun en del av en større gruppe mennesker.

–Dersom vi ønsker å gi sexarbeidere rettigheter og beskyttelse, er løsningen å legalisere prostitusjon. Ikke fordi man tror at alle som selger sex er lykkelige, men fordi færre får et bedre liv slik lovverket er nå, ifølge innlegget fra Dahl og Lekanger.

–Ingen historie om prostitusjon er mer gyldig enn andre. Noen ser ikke problemet med å ta imot penger for sex, mens andre selger sex for å overleve. For de fleste sexarbeiderne utgjør et hemmende lovverk og håndhevelse av det en langt større trussel enn kyniske, kriminelle bakmenn, skriver duoen.

Det hadde vært tøft om Høyre lover, uansett om partiet kommer i regjering eller ikke, at partiet skal jobbe hardt og aktivt for å legalisere prostitusjon. Debatter om ulike modeller kan vi ta senere.

Mest lest

Arrangementer