Ukategorisert

Måtte kikke i Liberalerens arkiv

Etter at TV2 meldte at stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg ønsker å legalisere narkotika, ble det naturlig å kikke i Liberalerens arkiv.

Joda, vi fant noen artikler der Forsberg frontet ny politikk med avkriminalisering av bruk og besittelse av narkotika. Avkriminalisering er ikke det samme som legalisering!

Stortingsrepresentant Thor Erik Forsberg kom like etter valget i 2009 med en sterk oppfordring til regjeringens ruspolitiske utvalg om å vurdere fjerning av straff for bruk og besittelse av alle narkotiske stoffer. Utvalget, som ble ledet av Thorvald Stoltenberg, kom stortingsrepresentanten klart i møte.

I avisartikkelen understreket Forsberg at han tok til ordet for å avkriminalisere bruk og besittelse av små kvanta til eget bruk, ikke oppbevaring av større mengder narkotika som er ment til videresalg.

Det er stor forskjell mellom det Forsberg skrev den gangen og den politikken Liberaleren vil ha. Vi ønsker fri omsetning av narkotika, uten politiske reguleringer. Likevel jublet vi over små skritt, og utspillet til Thor Erik Forsberg var ett skritt i riktig retning. Dersom Thor Erik Forsberg ikke er stortingsrepresentant etter valget i 2013, bør andre stortingsrepresentanter jobbe for å liberalisere norsk narkotikapolitikk. Narkotikaproblemet er for stort til å la vær å jobbe for ny politikk!

Mest lest

Arrangementer