Notiser

IT-minister for en dag?

Hva ville du gjort? Computerworld stilte spørsmålet. Les svaret fra Håkon Wium Lie, som er teknologidirektør i Opera og initiativtager til Piratpartiet, her.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andreas
Andreas
9 years ago

Joda, hadde sansen for det med å utsette DLD, og det var et par andre tiltak jeg hadde stilt meg bak også. Men det hadde lurt seg inn noen uspiselige (i mine øyne) tiltak også. «PT instrueres raskt til å innføre makspriser på mobiltelefoni». Operatører må få ta femti kroner minuttet om de så ønsker, men da løser det seg trolig selv ved at kundene forsvinner til noen andre som tar mindre. Egentlig er PT ute og kjører allerede her da de regulerer prisene Telenor og Netcom får lov til å kreve av tulle-operatører startet av Idar Vollvik (og andre… Read more »

Pleym
Pleym
9 years ago

Andreas, du har helt rett i at det var flere illiberale forslag blant tiltakene hans, i tillegg til forslag som ikke liberalister bør støtte; forslag som ikke medfører mer frihet men istedet mer tvang. Jeg er blant dem som har stilt meg skeptisk til behovet for et nytt parti, Piratpartiet, i Norge. Håkon Wium Lie er blant initiativtagerne til et slikt parti her til lands. Jeg foretrekker partier som er bygget på ideologi og prinsipper. I Piratpartiet ser vi folk som er begeistret for teknologi men som åpenbart ikke har noe prinsipielt syn på eiendomsrett, tvang, eller skattefinansierte tjenester. Vi… Read more »

Anonym
Anonym
9 years ago

Jeg reagerte veldig på at han støtter et DNA-register. Forslaget hans bærer også preg av en tankeløs mangel på skepsis til konseptet ‘frivillig tvang’, et konsept som er altfor vanlig på mange plan i Norge. Som f.eks. Operasjon Dagsverk i skolen, som etter mitt syn er en halvkommunistisk vrengning av arbeidsukens formål og som bruker tvilsomme metoder for pengeinnkreving og for å mobbe, straffe og støte ut de som ikke ønsker å delta. Ser for meg at de som ikke ønsker å delta i DNA-registeret vil bli mistenkeliggjort og mobbet. Det er en grunnleggende ukultur i forhold til dette, kanskje… Read more »

Fra arkivet

 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • Idealister i frihetens tjenesteIdealister i frihetens tjeneste
  Liberalister oppfører seg ikke slik sosialister mener at vi skal være. Vi er idealister som er opptatt av annet enn penger
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • Tiåret det var så brattTiåret det var så bratt
  Det har vært et interessant tiår. Miljø, økonomi og minoriteter har vært sentralt.