Ukategorisert

Helseministeren snakker tull

Jonas Gahr Støre har siden han ble helse- og omsorgsminister uttalt jevnt og trutt at fedme er en epidemi. Han gjorde det sist i dag, i Dagsnytt18.

Han kommer unna med uttalelsen i NRK, som sjelden arresterer Gahr Støre når han prater tull.

I mange år har epidemi blitt definert som en smittsom sykdom som sprer seg raskt mellom mennesker. Det er mulig mange mennesker har blitt tjukke på rimelig kort tid i historisk perspektiv, men smittsomt er det ikke. Overhode ikke smittsomt!

En tynn person kan være i et rom fullt av tjukke mennesker, uten å bli feit. Fedme er ikke som influensa, for å nevne noe som faktisk er smittsomt.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Andy
Andy
9 years ago

Men fedmen kan sikkert kureres med litt «dialog»? Eller hva?

støres mantra er jo som kjent «Dialog er svaret, hva var spørsmålet».

Ola Dunk
Ola Dunk
9 years ago

Sosialistene elsker Newspeak. Her er et annet eksempel (fra http://www.toll.no/templates_TAD/Topic.aspx?id=196387&epslanguage=no): — Veiavgift Publisert: 05.05.2010 «Veiavgift» er et ord som i dagligtale brukes om mye, blant annet om veiprising, bompenger og lignende. En del sier også veiavgift i stedet for årsavgift >> se Årsavgift — Hvem er det de tror de lurer med dette tøvet? Det het opprinnelig veiavgift, så ble det døpt om til årsavgift fordi det var pinlig at ingenting av veiavgiften ble brukt på veier. Deretter later de som om dette aldri har hatt noe med vei å gjøre, og i den grad det har det, handler det… Read more »

Fra arkivet