Ukategorisert

Kamp for frihet

Jan Tore Sanner (H) og Håkon Haugli (Ap) har sendt inn et felles forslag på kandidater til Nobels fredspris for 2013.

Duoen foreslår Ljudmila Alexejeva og Ales Bialiatski, Russland.

Begrunnelsen:
«I det lange løp er friheten til å ytre og organisere seg, og sikkerheten om at rettsstaten er rettferdig og åpen, den beste garantien for at stater og deres borgere kan vokse. Bare om stater tar vare på disse verdiene, vil vi kunne oppnå den forbrødring mellom nasjoner som Alfred Nobel drømte om da han etablerte denne prisen.»

Hoyre.no er det mer informasjon om kandidatene.

Det er kun utvalgte representanter som kan nominere kandidater til fredsprisen. Blant disse er stortingsrepresentanter, regjeringsmedlemmer og medlemmer av Den interparlamentariske union. Hele oversikten på nettstedet til Nobels Fredspris.

Mest lest

Arrangementer