Notiser

Gåsvatn aktivt utmeldt?

FrPs stortingsrepresentant Jon Gåsvatn fra Østfold tapte kampen om å bli renominert på valglisten foran høstens stortingsvalg. Nå har hans ektefelle Monica Gåsvatn meldt overgang fra FrP til Høyre. Hun er bl.a fylkestingsrepresentant i Østfold. Måten Jon Gåsvatn formulerer seg på overfor lokalavisen bringer ham kanskje i fare for å bli ansett som såkalt aktivt utmeldt av partiet: «Stortingsmannen selv sier til SA at han har en fortløpende vurdering av om han skal melde seg ut, men at han har en forpliktelse overfor velgerne som har valgt ham inn på Stortinget.» Men partileder Siv Jensen har kanskje behov for ro i forkant av valget, og går neppe til et slikt skritt nå.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Verdens mest berømte kvinneVerdens mest berømte kvinne
  Inger Merete Hobbelstad har skrevet en mangesidig biografi om den britanniske monarken med innblikk i historie, politikk og samfunnsliv.
 • Er det Trumps feil?Er det Trumps feil?
  Thor Steinhovden har skrevet en lettlest bok om bakgrunnen for hvordan amerikansk politikk er blitt som den er idag.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
  Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.
 • Fra Karl Marx til Mont PèlerinFra Karl Marx til Mont Pèlerin
  Max Eastman endte opp som markant kritiker av kollektivistiske ideologier.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?