Ukategorisert

Litt mindre politikk i Thailand

For en del nordmenn er Kåre Anmarksrud kjent som en gammel FrPer. For norske turister i Thailand er han kjent som en bareier som faktisk har tjent penger i et marked med enorm konkurranse.

Kåre, én av driverne av Kåres Party Bar, har blitt pensjonist. I nesten syv har han og kompanjongen drevet baren i Pattaya, Thailand. Før baren ble startet drev han andre virksomheter med øl og brennevin som de viktigste produktene på menyen. I løpet av disse årene har Kåre Anmarksrud snakket med tusenvis av nordmenn som har vært på ferie i badebyen. Han har sett mer på noen år, på godt og vondt, enn en del nordmenn gjør på et helt liv.

I baren har han vært en likende kar. Han har snakket alvor med gjester som trengte en alvorsprat. Han har fortalt historier, tullet og tøyset. Alltid med smilet på lur og med et liberalt utgangspunkt. Jo nærmere pensjonistalderen han har kommet, desto mer liberal har han blitt.

I løpet av årene har han bygget opp nettstedet Kaarethai.com. Nettstedet har blitt viktig for mange nordmenn som har Pattaya som sitt eldorado, med tusenvis av sidevisninger og unike brukere. Han har også bidratt i flere fjernsynsprogram og serier fra det som ofte blir omtalt som badebyen.

For flere av redaksjonsmedlemmene i Liberaleren, er han mest kjent for oppgjøret i Fremskrittspartiet i 1994. Han var på vinnerlaget og fremhevet det med jevne mellomrom i politiske diskusjoner med FrPere som gjestet baren. Etter 1994 har han beveget seg politisk. Hadde oppgjøret skjedd i dag, kunne Anmarksrud vært én av liberalistene som forlot partiet etter det politiske nederlaget på Bolkesjøen.

I en e-post som Kåre Anmarksrud sendte ut 26. april, er beskjeden at han nå skal bruke tiden på å reise litt, og ønsker å bygge opp et nytt nettsted. Der vil han belyse thaienes levemåte kultur og dagligliv. Han ønsker å snakke med fastboende for å få frem hva som gjør at samboerskap og ekteskap mellom thai og farang ofte mislykkes, men også hvorfor disse ekteskapene lykkes over år.

Imens kan nordmenn fortsatt kose seg med øl og brennevin i partybaren. Baren lever videre med kompanjongen Terje Salvesen som den sterke kraften.

Les også om Pattaya på VG Nett, en artikkel fra 2009.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Gi en liten gave til LiberalerenGi en liten gave til Liberaleren
  Vi trenger Liberaleren som et sterkt talerør for den liberale høyresiden. Her er en mulighet til å hjelpe oss.
 • Hvorfor ble de AKP-ml-ere?Hvorfor ble de AKP-ml-ere?
  Hvorfor ble så mange av 70-tallets skarpeste unge hjerner del av denne bevegelsen?
 • Norske tilstanderNorske tilstander
  På 1970-tallet startet Norge et oljeeventyr uten like, og det har siden lagt føringene for den norske økonomien.
 • Roboter iblant ossRoboter iblant oss
  Effektive altruister forstår lite av hvordan mennesker faktisk tenker og føler.
 • Jeg tok en million fra de fattigeJeg tok en million fra de fattige
  Gjennom å låne og investere er det mulig å tjene gode penger, på bekostning av fellesskapet.