Ukategorisert

Litt mindre politikk i Thailand

For en del nordmenn er Kåre Anmarksrud kjent som en gammel FrPer. For norske turister i Thailand er han kjent som en bareier som faktisk har tjent penger i et marked med enorm konkurranse.

Kåre, én av driverne av Kåres Party Bar, har blitt pensjonist. I nesten syv har han og kompanjongen drevet baren i Pattaya, Thailand. Før baren ble startet drev han andre virksomheter med øl og brennevin som de viktigste produktene på menyen. I løpet av disse årene har Kåre Anmarksrud snakket med tusenvis av nordmenn som har vært på ferie i badebyen. Han har sett mer på noen år, på godt og vondt, enn en del nordmenn gjør på et helt liv.

I baren har han vært en likende kar. Han har snakket alvor med gjester som trengte en alvorsprat. Han har fortalt historier, tullet og tøyset. Alltid med smilet på lur og med et liberalt utgangspunkt. Jo nærmere pensjonistalderen han har kommet, desto mer liberal har han blitt.

I løpet av årene har han bygget opp nettstedet Kaarethai.com. Nettstedet har blitt viktig for mange nordmenn som har Pattaya som sitt eldorado, med tusenvis av sidevisninger og unike brukere. Han har også bidratt i flere fjernsynsprogram og serier fra det som ofte blir omtalt som badebyen.

For flere av redaksjonsmedlemmene i Liberaleren, er han mest kjent for oppgjøret i Fremskrittspartiet i 1994. Han var på vinnerlaget og fremhevet det med jevne mellomrom i politiske diskusjoner med FrPere som gjestet baren. Etter 1994 har han beveget seg politisk. Hadde oppgjøret skjedd i dag, kunne Anmarksrud vært én av liberalistene som forlot partiet etter det politiske nederlaget på Bolkesjøen.

I en e-post som Kåre Anmarksrud sendte ut 26. april, er beskjeden at han nå skal bruke tiden på å reise litt, og ønsker å bygge opp et nytt nettsted. Der vil han belyse thaienes levemåte kultur og dagligliv. Han ønsker å snakke med fastboende for å få frem hva som gjør at samboerskap og ekteskap mellom thai og farang ofte mislykkes, men også hvorfor disse ekteskapene lykkes over år.

Imens kan nordmenn fortsatt kose seg med øl og brennevin i partybaren. Baren lever videre med kompanjongen Terje Salvesen som den sterke kraften.

Les også om Pattaya på VG Nett, en artikkel fra 2009.

Mest lest

Arrangementer