Ukategorisert

Makt forandrer mennesker

Øyvind Strømmen med et fantastisk gullkorn på Facebook.com i ettermiddag.

Sitatet er hentet fra «Du skal ta ledelsen og makta: Studiehefte for Sosialistisk Ungdom» (2000), kapittel 6:
«Sosialdemokratiet kan i dag ikke lenger være attraktivt for folk som vil kjempe mot kapitalismen. Deres ledere er en del av samfunnets maktelite og kapitalismens beste venner. Denne erfaringen må bety at tanken om å innføre sosialisme gjennom samarbeid med kapitalistene nå har utspilt sin rolle».

– Audun Lysbakken, 2000.

For ordens skyld; Audun Lysbakken, partileder i regjeringspartiet SV i den rødgrønne regjeringen der Arbeiderpartiet er det største partiet, har ikke skrevet dette alene. Det viser likevel at makt påvirker standpunkt, kanskje spesielt i det politiske sirkuset.

Hele redaksjonen: Ingrid Fiskaa, Torgeir Holgersen, Astrid Kjelsnes, Audun Lysbakken, Geir Mjaavatn, Frøydis Olaussen, Ingvar Tølløv Skjerve og Bendik Wold. Ansvarlig redaktør: Kari-Anne Moe.

Tags:

Mest lest

Arrangementer