Ukategorisert

Duellen

Duellen er et fantastisk godt konsept, og kunne vært perfekt politisk fjernsyn dersom det ble en duell mellom politikere som faktisk var uenige.

Torsdag kveld var det duell mellom statsminister Jens Stoltenberg og statsministerkandidat Erna Solberg. Eller som TV2 proklamerte i reklamen foran sendingen: «Din neste statsminister. Oddvar Stenstrøm er klar med Erna Solberg og Jens Stotenberg.»

Det positive er at partilederne fikk snakke omtrent uten avbrytelser. Hver gang Oddvar Stenstrøm tok ordet, var det for å presentere en reklamepause eller nytt tema.

Ulempen er at vi fikk en duell mellom to politikere som er enige om det aller meste. Arbeiderpartiets leder og Høyres leder er to sosialdemokrater som ønsker det samme av staten og av borgerne. På noen områder er løsningene ulike, men i den store sammenhengen blir ulikhetene kun bagateller.

Det må være politiske motstandere i Duellen for at dette skal bli veldig bra. Dermed har TV2 en stor utfordring med å fylle et bortimot perfekt konsept.

Mest lest

Arrangementer