Ukategorisert

Hagen misfornøyd med TV2-innslag

TV-seere fikk fredag kveld fikk se et innslag der Carl I Hagen kom med krass kritikk av Siv Jensen og partiledelsen i Fremskrittspartiet.

Den forrige formannen er kraftig irritert etter et innslag som ble sendt på TV2-nyhetene. Han mener innslaget er misvisende og han er misfornøyd med hvordan innslaget ble redigert.

Alle som kjenner radio og TV, vet at det er mulig å lage alle slags vinklinger av det som er på tape. Innslaget som ble sendt på TV2 var svært negativt, og det var Hagen-kritikk av Siv Jensen.

Nå tar Hagen saken til PFU. Det ble bestemt like etter at saken ble sendt på TV.

Det er fra Carl I Hagen sendt ut følgende melding. Meldingen ble sendt ut fredag kveld:
«Kveldens nyhetsoppslag med meg i TV 2 er totalt misvisende og ondskapsfullt. – TV2 blir klaget inn for PFU sier Carl I. Hagen.

– I et intervju med bakgrunn i at FrP kanskje kunne komme i regjering og hvorledes jeg følte det skrøt jeg uhemmet av Siv Jensens innsats i valgkampen og den strategi hun hadde valgt de siste fire år.

– På konkrete spørsmål sa jeg også at jeg av alle i valgkampen savnet fler klare konkrete forklaringer på hvorledes, hvordan og av hvilke beslutningstagere målsetninger kunne nås. Jeg sa at jeg savnet noe mer klar tale fra alle, men skrøt av Siv Jensens innsats i valgkampen.

– Nyhetsoppslaget i TV 2 ga et totalt misvisende inntrykk av et 30 minutters intervju som overfor meg ble beskrevet som et hyggelig intervju om hvorledes jeg følte det når FrP kanskje kunne komme i regjering. TV 2 nyhetsinnslaget er noe av det groveste manipulerende klippete innslaget i TV jeg noensinne har opplevet og det var ondsinnet og feilaktig. En fullstendig gjengivelse av hele intervjuet vile gitt et helt annet inntrykk med ros av Siv Jensen og partiledelsen.

– Dette tar jeg til Pressens Faglige utvalg fordi redigeringen gir et totalt annet inntrykk enn det er dekning for.»

Nyhetsinnslaget ligger på TV2 Sumo, under Nyheter fredag 6. september klokken 21:00. (Krever abonnement)

Mest lest

Arrangementer