Ukategorisert

Farvel Schjøtt-Pedersen

Vi har hørt lite til Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), men han har vært sentral i det rødgrønne prosjektet. Det er lenge siden Liberaleren døpte samarbeidet om til forbudsregjeringen.

I løpet av de neste månedene vil trolig Karl Eirik Schjøtt-Pedersen takke for seg i politikken.

Schjøtt-Pedersen gir seg på grunn av valgresultatet. Etter valget vil han ikke ha store, markante verv i politikken ettersom han har trådt ut av Stortinget og han får ikke plass rundt kongens bord i en «ikke-sosialistisk» regjering.

I dag er han statsråd som jobber veldig tett med statsministeren. Han var stortingsrepresentant i periodene 1985 – 2009. Han har vært stabssjef ved Statsministerens kontor og statssekretær før han ble statsråd ved kontoret. Han hadde mange viktige verv i stortingsgruppa, og har vært fiskeriminister og finansminister. Han har vært en distriktsrepresentant med enorm makt, både i Stortinget og i regjeringen.

Det er ikke så veldig mye som er kjent fra regjeringens indre liv, men Schjøtt-Pedersen har trolig vært uhyrlig viktig ettersom Jens Stoltenberg har ønsket han ved Statsministerens kontor i alle disse årene.

Dersom de rødgrønne partiene mister flertallet ved dagens valg, er det trolig farvel til Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i norsk politikk. Om han blir kommunikasjonsrådgiver vil tiden vise. Han vil helt sikkert være etterspurt av en bransje som engasjerer mennesker som sier farvel til politikk.

Mest lest

Fra arkivet

Arrangementer

  • Ingen arrangementer