Ukategorisert

Farvel Schjøtt-Pedersen

Vi har hørt lite til Karl Eirik Schjøtt-Pedersen (Ap), men han har vært sentral i det rødgrønne prosjektet. Det er lenge siden Liberaleren døpte samarbeidet om til forbudsregjeringen.

I løpet av de neste månedene vil trolig Karl Eirik Schjøtt-Pedersen takke for seg i politikken.

Schjøtt-Pedersen gir seg på grunn av valgresultatet. Etter valget vil han ikke ha store, markante verv i politikken ettersom han har trådt ut av Stortinget og han får ikke plass rundt kongens bord i en «ikke-sosialistisk» regjering.

I dag er han statsråd som jobber veldig tett med statsministeren. Han var stortingsrepresentant i periodene 1985 – 2009. Han har vært stabssjef ved Statsministerens kontor og statssekretær før han ble statsråd ved kontoret. Han hadde mange viktige verv i stortingsgruppa, og har vært fiskeriminister og finansminister. Han har vært en distriktsrepresentant med enorm makt, både i Stortinget og i regjeringen.

Det er ikke så veldig mye som er kjent fra regjeringens indre liv, men Schjøtt-Pedersen har trolig vært uhyrlig viktig ettersom Jens Stoltenberg har ønsket han ved Statsministerens kontor i alle disse årene.

Dersom de rødgrønne partiene mister flertallet ved dagens valg, er det trolig farvel til Karl Eirik Schjøtt-Pedersen i norsk politikk. Om han blir kommunikasjonsrådgiver vil tiden vise. Han vil helt sikkert være etterspurt av en bransje som engasjerer mennesker som sier farvel til politikk.

Fra arkivet

Arrangementer

  • Mont Pelerin Society - Oslo 2022
    • 04/10/2022 - 08/10/2022
    • Oslo
  • LibertyCon 2022
    • 14/10/2022 - 15/10/2022
    • Miami