Ukategorisert

Senterpartiet er og blir et bondeparti

Sandra Borch har i dag sagt nei til gjenvalg i Senterungdommen. Hun trekker seg ikke som mange medier melder, hun sier nei til gjenvalg.

Hadde hun trukket seg, ville hun fratrådt ledervervet før landsmøtet senere i år. Det gjør hun ikke.

Til VG sier hun at det ikke er lov å tenke nytt i Senterpartiet. Den begrunnelsen kunne mange politikere brukt. Det er ikke mange partier som er nytenkende. De står fast på gamle standpunkt for å tekke trofaste velgergrupper.

For Senterpartiet er bønder viktig. Derfor er subsidier og toll nøkkelord i Senterpartiets landbrukspolitikk.

Sandra Borch har uten tvil vært en omtalt ungdomsleder. Hun har fått haugevis av medieoppslag de siste to årene. De som studerer skolevalgresultatene på Samfunnsveven.no, vil se at Senterpartiet har gjort dårlige skolevalg under Sandra Borch. Oppslutningen i 2013 ble 4,2 prosent, en klar tilbakegang sammenlignet med for fire år siden.

Å være profilert i medier betyr ikke automatisk god oppslutning, noe Senterungdommen beviste under årets skolevalg.

Mest lest

Arrangementer