Ukategorisert

Én uke igjen

Om én uke er det igjen Jagland-show i Oslo.

Fredag 11. oktober 2013, klokken 11.00 vil den Norske Nobelkomite offentliggjøre hvem som vil motta Nobels Fredspris for 2013.

Det er dessverre ikke en fri og uavhengig pris ettersom Stortinget velger komitémedlemmene. Medlemmene i årets komité er Thorbjørn Jagland, Kaci Kullmann Five, Inger-Marie Ytterhorn, Berit Reiss-Andersen og Gunnar Stålsett.

Det er vanskelig å vite hvem som får årets pris, men skribenten oppfordrer alle som er nysgjerrige om å følge Gerhard Helskog på Twitter.com. Han bruker å være imponerende treffsikker.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
8 years ago

«ikke en fri og uavhengig pris …»

Nei, sant nok, men det hadde ikke vært noe bedre om den ble delt ut av en interesseorganisasjon eller stiftelse heller.

Den er derimot en meningsløs pris!
Uansett hva man måtte mene om viktigheten av «fredsarbeid» i en eller annen form, så gir det ikke mening å premiere enkelthendelser og enkeltindivider på denne måten. Spesielt ikke slik som komiteen i veldig mange tilfeller har gjort ved å blande inn hummer og kanari i tildelingsbegrunnelsene.

Baltzersen
8 years ago

Hr. Andy kan like lite garantere at det ikke ville vært bedre med en uavhengig stiftelse, som Liberaleren kan garantere det motsatte.

Det man derimot kan si, er at politikere og politiske institusjoner, herunder mange interesseorganisasjoner, har en tendens til å gi lav kvalitet — og da lavere kvalitet enn private generelt. Men noen garanti for at det er slik i det enkelte tilfelle, nei.

Fra arkivet