Ukategorisert

Fantastisk Solberg-signal

Signalene fra statsministeren i dag, er ny rangordning for statsrådene. Det betyr blant annet at utenriksministeren ikke er blant de øverste ved Kongens bord.

Saken er en bagatell. Likevel er signaleffekten viktig. Statsminister Erna Solberg sier ifølge ABC Nyheter, at hun har tenkt å tenke nytt på mange områder. Befriende og nokså uventet uttalelse fra en konservativ statsminister.

Regjeringens rangordning er blant annet omtalt i dokumentet Retningslinjer om statsråd, hentet fra regjeringen.no.

Det er bare tull å beholde ordninger fordi det «alltid» har vært slik. Tradisjoner er en ulempe for politikerne.

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

«Det er bare tull å beholde ordninger fordi det alltid har vært slik». Er det bedre å endre for å endre?

Baltzersen
Baltzersen(@jkb)
8 years ago

Tja? Denne saken sier vel mest at det er partitoppene som prioriteres. Det har også tidligere vært slik at utenriksministeren ikke har hatt sin tradisjonelle rolle som statsministerens stedfortreder — når det har vært koalisjonsregjering. Jeg er ikke sikker på om prioritering av partirang er bra, men det er vel bare en del av det rådende konseptet om at partihierarkiet råder. At statsministerens stabssjef har fått status som statsråd med tillegg av konstitusjonelt ansvar for EU- og EØS-saker, er jeg skeptisk til. Man kunne stryke utviklingsministeren, men så fikk man en egen statsråd for EU- og EØS-saker, som riktignok er… Read more »

Fra arkivet