Ukategorisert

Kloke ord fra First House-sjefen

Per Høiby, administrerende direktør i First House, har i dag et innlegg på trykk på VG.no.

Bakgrunnen for innlegget er debatten om Sylvi Listhaug og hennes hemmelige kundeliste. For å oppsummere debatten på en enkel måte kan vi si at det har vært to fronter, rødgrønt mot dem som forsvarer dagens regjering. Brukere av sosiale medier merker frontene godt.

Per Høiby har noen velvalgte ord i innlegget, ord som rødgrønn-side bør ta til etterretning i debatten:

«Det er for øvrig interessant å se at Lundteigen og SV plutselig engasjerer seg for offentliggjøring etter en overgang fra First House til den nye regjeringen. Både Sp og SV hadde i åtte år representanter fra kommunikasjonsbyråer i regjeringsapparatet, uten at lister ble offentliggjort. Den rødgrønne regjeringen benyttet heller ikke sin flertallsposisjon i Stortinget til å innføre nye regler.»

Dersom offentliggjør av kundelister er en viktig sak for rødgrønne politikere, hvorfor ble ingen ting gjort i periodene 2005 – 2013? Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet hadde rent flertall og kunne gjøre omtrent som dem ville når det gjelder vedtak. Det korrekte svaret er forhåpentligvis, at rent prinsipielt er det vanskelig å få til et vanntett system med full åpenhet i relasjoner mellom mennesker.

Mest lest

Arrangementer