Ukategorisert

Kloke ord fra First House-sjefen

Per Høiby, administrerende direktør i First House, har i dag et innlegg på trykk på VG.no.

Bakgrunnen for innlegget er debatten om Sylvi Listhaug og hennes hemmelige kundeliste. For å oppsummere debatten på en enkel måte kan vi si at det har vært to fronter, rødgrønt mot dem som forsvarer dagens regjering. Brukere av sosiale medier merker frontene godt.

Per Høiby har noen velvalgte ord i innlegget, ord som rødgrønn-side bør ta til etterretning i debatten:

«Det er for øvrig interessant å se at Lundteigen og SV plutselig engasjerer seg for offentliggjøring etter en overgang fra First House til den nye regjeringen. Både Sp og SV hadde i åtte år representanter fra kommunikasjonsbyråer i regjeringsapparatet, uten at lister ble offentliggjort. Den rødgrønne regjeringen benyttet heller ikke sin flertallsposisjon i Stortinget til å innføre nye regler.»

Dersom offentliggjør av kundelister er en viktig sak for rødgrønne politikere, hvorfor ble ingen ting gjort i periodene 2005 – 2013? Arbeiderpartiet, SV og Senterpartiet hadde rent flertall og kunne gjøre omtrent som dem ville når det gjelder vedtak. Det korrekte svaret er forhåpentligvis, at rent prinsipielt er det vanskelig å få til et vanntett system med full åpenhet i relasjoner mellom mennesker.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Det mest interessante i denne journalist- og sosialistskapte debatten er at vi nok en gang har fått synliggjort at venstresiden opererer med doble standarder. Men herregud, et godt poeng kan aldri gjentas for ofte.

Fra arkivet

 • Fritt kjøtt!Fritt kjøtt!
  Labkjøtt. Kunstig kjøtt. Syntetisk kjøtt. In vitro-kjøtt. Alternativt kjøtt. Etisk kjøtt. Eller bare framtidens “kjøtt”?
 • Joda, det drypper nedoverJoda, det drypper nedover
  Trickle down economics er blitt en slags vits. Men ikke la deg lure: Den stemmer.
 • Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?Bærekraftsmålene – klima som den store samlende sak?
  Klima og miljø er del av bærekraftsmålene. Hvordan skal dette samle menneskeheten? Og hvordan var det nå med rettsstaten? Siste og fjerde del av en artikkelserie om bærekraftsmålene – med en oppsummering.
 • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
  I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
 • La pensjonistene betale full prisLa pensjonistene betale full pris
  I Norge er det slik at den rikeste gruppen må betale mindre enn andre i kollektivtrafikken.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • 28.juli 1794: Da Terroren endte28.juli 1794: Da Terroren endte
  I 1794 mistet Robespierre hodet. Bokstavelig talt. Det kan hevdes at han mistet det i overført betydning før det.