Ukategorisert

Skoleuniformer betyr redusert rett til å velge

Alle som ønsker skoleuniformer, vil umyndiggjøre barn, ungdommer, foreldre og foresatte.

Debatten på NRK1 torsdag kveld handlet om dyre merkeklær og misunnelsen dette skaper. Ett av forslagene som ble diskutert var skoleuniformer. En lokalpolitiker fra Skien Høyre fortalte om en utredning om skoleuniformer som en prøveordning på utvalgte skoler. Høyre-politikeren Emilie Schäffer vil redusere friheten barn og ungdommer har, hun vil redusere den på en dramatisk måte.

Kommersialiseringen, som mange snakket negativt om i debatten, er frie valg som mennesker gjør. Ja noen valg kan være stygge, men det er en rett å velge stygt. Skribenten misliker T-skjorter, men forsvarer retten hver enkelt har til å gå i stygge, tynne kortermede skjorter. Politikere som ønsker å redusere kommersialisering, vil i realiteten redusere menneskets rett til å velge. Inngrep i friheten har vi på en rekke områder, vi trenger ikke utvidelse.

Nei til skoleuniformer!

6 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Karl
Karl
8 years ago

Med den logikken så umyndigjør politiuniformen voksne mennesker. Jeg støtter uniform, er faktisk undervurdett når.det.kommer til utbytte det ville hatt på skolen. Når det.er ssagt så syns jeg den enkelte skoleeier bør få bestemme, men de offentlige burde innføre uniform.

Karl
Karl
8 years ago

Men hele konseptet med skole er jo tvang? Man har ikke noe valg? Det er ulovlig å holde barna hjemme, og barna kan ikke velge.

Jeg syns Norge må rulle tilbake formynderskapet, men akkurat skoleuniform ser jeg på som en positiv ting.

Karl
Karl
8 years ago

Jeg er ikke komfortabel med merkelappen liberal, mer moderat men godt ute på høyresiden økonomisk.

Jeg bare syns at skole er et domene staten skal ha ansvar for ilag med private, gjerne 50/50, og at skoleuniform er en måte å skape mer fokus på at det ikke er en fritidsklubb.

Enhetsskolen i Norge er jo en liten katastrofe når det kommer til sosial mobilitet senere i livet, og resultater i verdenssamennheng.

Eva
Eva
8 years ago

Kart Man har idag rett til å ta ungene ut av skolen. Dette er helt lovlig, og man behøver kun å melde fra til skolen. Man er underlagt tilsyn to til tre ganger i året. Fremdeles mer frihet enn hvis barna var på skolen. Ellers er jeg enig med den andre kommentatøren.Det er ingen god dokumentasjon på at skolen trengs i dagens samfunn. Da mener jeg spesifikt plikt skolering. Der ser ikke ut til å være effektivt for læring og utvikling, og kan tvert imot være svært ødeleggende. Det er en kontroll system, jeg ser ikke hvordan mer tvang (skoleuniformer),… Read more »

Fra arkivet