Ukategorisert

Skoleuniformer betyr redusert rett til å velge

Alle som ønsker skoleuniformer, vil umyndiggjøre barn, ungdommer, foreldre og foresatte.

Debatten på NRK1 torsdag kveld handlet om dyre merkeklær og misunnelsen dette skaper. Ett av forslagene som ble diskutert var skoleuniformer. En lokalpolitiker fra Skien Høyre fortalte om en utredning om skoleuniformer som en prøveordning på utvalgte skoler. Høyre-politikeren Emilie Schäffer vil redusere friheten barn og ungdommer har, hun vil redusere den på en dramatisk måte.

Kommersialiseringen, som mange snakket negativt om i debatten, er frie valg som mennesker gjør. Ja noen valg kan være stygge, men det er en rett å velge stygt. Skribenten misliker T-skjorter, men forsvarer retten hver enkelt har til å gå i stygge, tynne kortermede skjorter. Politikere som ønsker å redusere kommersialisering, vil i realiteten redusere menneskets rett til å velge. Inngrep i friheten har vi på en rekke områder, vi trenger ikke utvidelse.

Nei til skoleuniformer!

Mest lest

Arrangementer