Ukategorisert

Kritikerne tok feil!

Da Olav Thon offentliggjorde at han stemte FrP, kom det krass kritikk fra mange hold.

Forretningsmannen flagget partivalget i en annonse i valgkampen. Han skulle stemme Fremskrittspartiet for å tvinge fram ny Høyre-politikk. Alle som har fulgt Høyre godt de siste årene og som ikke har partiboka i orden, skjønte argumentasjonen hans.

Kritikken haglet mot Olav Thon etter annonsen. Det kryr av eksempel på internett. Jeg har valgt et eksempel fra Nationen og uttalelser som Merete Furuberg kom med.

Tirsdag ble det kjent at Olav Thon skal bruke formuen til å etablere en stiftelse som skal gi ut millioner av kroner årlig til samfunnsnyttige formål. Alle som kritiserte «kapitalistsvinet» for få måneder siden, bør tenke over ordene de brukte.

I Liberalerens redaksjon har vi venner som har godt med penger. Mange av disse bruker pengene i lokalmiljøet for å skape gode samfunn vi alle nyter godt av. Tenk bare på alle som sponser for eksempel det lokale idrettslaget eller den lokale festivalen. Olav Thon kan være et typisk eksempel på den lokale millionæren, bortsett fra at formuen hans er betydelig større enn det som er vanlig.

Hurra for kapitalister!

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
8 years ago

Mens kapitalisten Thon gir bort sin egen formue til samfunnsnyttige formål som medisinsk og naturvitenskapelig forskning, gir sosialistene bort andres penger til formål sosialistene mener er gode, såsom stupetårn på Hamar og Rock City. Hurra for kapitalismen.

Andreas
Andreas
8 years ago

Det skal ikke være lett å være rundhåndet med pengene sine på eget initiativ. Selv når han gir vekk pengene sine blir han beskyldt for å være egoist: http://www.dagbladet.no/2013/12/11/nyheter/olav_thon/skatt/skattepenger/pea/30777795/ Og for noen kronargumenter; ved å gi det til en stiftelse blir det for mye «svinn» og det er bedre å gi det til en eksisterende organisasjon… Jaha, så det er ikke noen kroner som går vekk i administrasjon og slikt i eksisterende organisasjoner? Det påstås at han er opptatt av ære og ettermæle. Vel, jeg kjenner selvfølgelig ikke Thons indre motivasjon, men om han så var opptatt av det –… Read more »

Fra arkivet