Ukategorisert

Vil tillate MMA i Norge

Oslo Fremskrittsparti ønsker å oppheve hindringer for å utøve idrett i Norge. Oslo-partiet vil gå mye lengre enn regjeringen som har signalisert at profesjonell boksing blir tillatt i Norge.

Oslo FrP vedtok på årsmøtet en resolusjon om å tillate MMA i Norge.

–FrP og Høyre har lovet å oppheve forbudet mot proffboksing i Norge, og da bør man samtidig oppheve hindringene for å utøve andre lignende idretter som er forbudt i dag. Et liberalistisk parti som FrP kan ikke se seg fornøyd med å lage kun en spesialløsning for boksing. Det må bli offisiell politikk at FrP ønsker å tillate flere kampsporter i Norge, da særlig MMA, sier Aina Stenersen til Liberaleren.

MMA er sammensatt av elementer fra en rekke grener. Utøverne behersker teknikker som boksing, bryting, grappling og sparking.

Stenersen mener det er betydelig interesse for proffboksing og kampsporter i Norge. Hun bruker Sverige og Danmark som eksempel på land der kampsporttilbudet er bedre enn i Norge.

–Liberalisering kan skje på ulike måter, for eksempel ved å se på knockoutloven. Det er viktig at det blir mulig å arrangere stevner for både profesjonelle utøvere og amatører i både boksing og MMA i Norge etter internasjonale regler, avslutter Stenersen.

Aina Stenersen er varamedlem til Stortinget og til Oslo bystyre.

Tags:

Mest lest

Arrangementer