Ukategorisert

Høyres nulltoleranse slår sprekker

Høyre har markedsført seg som et parti som har nulltoleranse mot narkotika, selv om ulovlige rusmidler er helt vanlig i Høyre-styrte kommuner og nå et Høyre-styrt land.

Høyres nulltoleranse og kamp mot narkotika er uforståelig. Det er en kamp det har vært tverrpolitisk enighet om i flere tiår. Kampen har vært mislykket og politikerne har tapt kampen mot sterke krefter som tilbyr mange forskjellige illegale stoffer til befolkningen. Et narkotikafritt samfunn er en illusjon!

Høyre har for eksempel vært en pådriver for vinmonopolordningen, en ordning som sikrer en begrenset og kontrollert tilgjengelighet av sterke alkoholholdige drikkevarer. Politikerne har Vinmonopolet fordi det er én av måtene de kan bruke for å bekjempe illegal omsetning av alkohol. Oppslutningen om ordningen er stor på Stortinget og det må bety at politikerne mener de kan regulere størrelsen på illegal omsetning og forbruk.

Statlige monopoler gir ikke liberalistene våte drømmer, men det er bedre med begrenset tilgang enn et totalforbud. Narkotikaforbudet er et glimrende eksempel.

Høyres Peter Frølich, medlem av Justiskomiteen på Stortinget, kommer med positive signal på nettstedet BA.no. Han mener dagens forbudslinje er feilslått!

–En av grunnene til at jeg mener at deler av narkotikapolitikken er feilslått, er at dagens linje lager et svart marked som gir store økonomiske gevinster i kriminelles hender. Det kan selvsagt begrenses med store politiressurser og lange straffer, men kan nok aldri utryddes. Jeg understreker at dette er mine personlige oppfatninger, sier Frølich, ifølge artikkelen.

Dersom flere Høyre-politikere gjør som Frølich, nemlig fronte et fornuftig standpunkt, kan narkotikadebatten endelig komme på rett kurs i Høyre. Riktig kurs i Høyre gir trolig bedre politikk i Stortinget, i alle fall på sikt.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer