Ukategorisert

Dersom Skutle hadde bodd i Nederland

Stortingsrepresentant Erik Skutle har i kveld sendt ut en pressemelding om at han trekker seg fra alle partivervene i Høyre.

Hadde Hordaland-representanten bodd i Nederland, Uruguay, Colorado eller Washington, ville dagens store sak vært en ikke-sak. Der er salg av cannabis regulert, omtrent som vi her hjemme regulerer alkohol, for å være veldig generell. Kriminelt i Norge og i Høyre, men fullstendig uproblematisk i andre land.

Liberaleren mener at Høyre viser manglende omsorg for egne politikere etter narkotikasaker. Warloe-saken er ett eksempel, Skutle-saken et annet eksempel. Nulltoleransen mot narkotika er problematisk, samtidig som partiet godtar fyll med alkohol, fartsoverskridelser og andre små forhold.

For liberaliseringstilhengere er det ille at Erik Skutle ikke kan argumentere like sterkt for saken som han ville gjort om han fortsatt hadde partivervene. Vi trenger tillitsmenn i Høyre som har en annen inngangsport i narkotikaspørsmålet enn partiets flertall.

Det vil være røster som mener det var dumt av Skutle å ta noen trekk av en hasj-joint, slik han innrømmer å ha gjort ifølge BT.no. Mennesker foretar dumme handlinger med ujevne mellomrom. En ting er helt sikkert; Erik Skutle vil ikke være den siste politikeren som gjør noe dumt. Det er menneskelig, og heldigvis for det.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer