Ukategorisert

AUF-Eskil gir seg – blokkerer fortsatt Liberaleren

Den utvilsomt hårdest prøvede ungdomspartileder i moderne tid, AUFs Eskil Pedersen, tar ikke gjenvalg når AUF samles til landsmøte i oktober.

AUFs leder Eskil Pedersen går av som leder efter fire år. Fire tøffe år.

Liberaleren har naturlig nok skrevet en del om Eskil Pedersen, både fordi vi er uenige med ham i mye rent politisk, men også pga. massakren på Utøya.

I artikkelen «Eskil Pedersen er heldig» 22.juli 2012 skrev jeg:

«Eskil Pedersen har måttet tåle mye, i året som har gått efter massakren på Utøya. Idag hørte vi kanskje et svar, da han sa: «Ingen av oss var bygget for å møte en slik ondskap, Ikke dere. Ikke jeg.»»

«Eskil Pedersen har stått oppreist som leder for sin organisasjon, som en del av regjeringspartiet – og som offentlig person.»

Vi har kritisert Eskil Pedersen for hans syn på ytringsansvar.

Kanskje denne kritikken ble for mye for ham? Han ville i hvert fall ikke følges på Twitter av Liberaleren, fant vi ut 17.september 2012.

Og slik er det fortsatt, fant vi ut i dag: «You have been blocked from following this account at the request of the user.»

Uansett; at Eskil Pedersen har holdt ut som AUF-leder og tatt en periode til er imponerende. Vi håper at han uansett blir å høre i samfunnsdebatten fremover. Hans generasjon av politisk aktive unge i AUF har en ballast som er viktig. Uansett hvor tragisk den ballasten er.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer