Ukategorisert

Nok en artist med dårlig politisk gangsyn

Soulstjernen Erykah Badu har gjort som flere før henne – opptrådt for en diktator. I dette tilfellet kongen av Swaziland. Hennes forsvar for egne gjerninger er lite imponerende.

NRK skriver om kritikken hun har fått fra George Ayittey i Human Rights Foundation, og fra Amnesty International.

Andre som har kritisert Erykah Badu er menneskerettighetsaktivisten Pedro Pizano og Jeffrey Smith fra Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights. De gjorde det sammen i Slate. Der skrev de om hennes forvirrende forsvar for å ha opptrådt for diktatoren.

På Twitter har Erykah Badu havnet i krangel med Pizano, og stilt spørsmålet om han er homofil. Fordi Pizano er menneskerettighetsaktivist som også er opptatt av lhbt-personers rettigheter stiller den diktator-logrende artisten spørsmålet om han er homofil. På Pizanos FB-profil og på Twitter får Arykah Badus spørsmål kraftige reaksjoner.

Mest lest

Arrangementer