Ukategorisert

Venner gir venn jobb

Uansett politisk tilhørighet, bør det være bred enighet om at sentrale politikere ikke bør få jobb som fylkesmann.

I dag har regjeringen gitt Elisabeth Aspaker jobb som Fylkesmann i Troms. Stillingen er et åremål på seks år. Hun begynner i stillingen når hun gir seg som politiker. Det betyr etter at inneværende periode er over.

Aspaker er innvalgt stortingsrepresentant fra Troms Høyre, men ble fiskeriminister da Høyre/FrP-regjeringen tiltrådte. Det er altså regjeringen hun er en del av som har gitt henne jobben som Fylkesmann i Troms. Det er uheldig og det bør få konsekvenser for framtidige ansettelser i statsadministrasjonen.

Forhåpentligvis blir denne problemstillingen en sak i Stortinget i løpet av året, slik SV har signalisert.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Super Lenny
7 years ago

Helt enig. Synes det er en uting at folkevalgte gir hverandre jobber i det hele tatt. Hvorfor skal stortinget eller andre folkevalgte peke ut stillinger? Meningsløst! De burde bli ansatt på vanlig måte, eller så får de stå på valg listen hvert fjerde år eller noe slikt.

andy
andy
7 years ago

Ser ikke helt det store problemet. Ikke akkurat mhp fylkesmann, i hvert fall. For all del, rent prinsipielt er det høyst betenkelig med en praksis der venner gir venner jobb. Og fylkesmannsembetet har blitt en slags «belønning for dårlig utført jobb», eller «retrett for avdankede politikere». Men akkurat fylkesmannsembetet er i en særstilling, all den tid vedkommende per definisjon er og fungerer som statens forlengede arm, statens representant i det enkelte fylke. Det er derfor viktig at vedkommende har bredest mulig erfaring fra rikspolitikk og kontakter inn mot storting og departementer. Det er godt mulig at man også kan rekruttere… Read more »

Fra arkivet