Ukategorisert

Liberalist i avisredaksjonen

Det kryr ikke av liberalistiske journalister i Norge. Undersøkelser viser at Høyre og FrP sliter med oppslutningen blant norske journalister.

Tall Repsons hentet inn i vår, viste at hver tiende journalist ville stemt på Miljøpartiet De Grønne om det var stortingsvalg i år, ifølge oppslag på Journalisten.no.

Mange på den såkalte høyresiden påpeket ofte at norske journalister er venstrevridde.

Avisen Gudbrandsdølen Dagningen har de neste dagene en frihetsforkjemper i redaksjonen. Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H) har sommerjobb, og skal tilbringe halvannen uke i GD.

Dersom norske redaksjoner, eller journalistene er venstrevridde, er det vår egen feil. Samfunnsengasjerte mennesker på høyresiden må bli flinkere til å søke jobber i mediebransjen. Heidi Nordby Lunde har denne sommeren tatt utfordringen!

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
IL
IL
7 years ago

At journalister er mer venstreorienterte enn befolkningen forøvrig er nok en kjensgjerning, men mindre liberale? Mitt inntrykk er at grunnfjellet til FrP og til dels Høyre er svært lite liberale, langt mindre enn den gjengse journalist. Tenker da først og fremst på sosialt liberale.

Fra arkivet