Ukategorisert

Rotevatn skal finne fredsprisvinner

Sveinung Rotevatn, stortingsrepresentant for Venstre, er i komiteen som skal finne vinneren av Studentenes fredspris.

I tillegg til Sveinung Rotevatn består komiteen av Dag Hareide, Maria Dyrholt Sandvik, Torunn Tryggestad og studentrepresentanter.

Prisen, som deles ut annethvert år i Trondheim, gis til en student eller studentorganisasjon som har gjort en særskilt innsats for fred, demokrati og menneskerettigheter. Prisen har tidligere blant annet gått til studenter fra Kroatia, Vest-Sahara, Colombia og Iran.

Komiteen offentliggjør vinneren av Studentens fredspris i Trondheim 1. oktober. Vinneren mottar sin pris i februar 2015 i forbindelse med studentfestivalen International Student Festival in Trondheim (ISFiT).

En fredspris uten at Stortinget oppnevner komiteen. Ja, det går an!

Tags:

Mest lest

Arrangementer