Ukategorisert

Takket nei til Frelsesarmeen

Stortingsrepresentant Heidi Nordby Lunde (H) har takket nei til et tilbud fra Frelsesarmeen.

Lunde har sammen med andre kjente personer blitt bedt om å bidra til den årlige aksjonen Julegryta i regi av Frelsesarmeen. Heidi Nordby Lunde brukte ett par timer på å vurdere henvendelsen før hun sendte et svar til Frelsesarmeen.

–Takk for hyggelig tilbud om å stå grytevakt for Frelsesarmeen i tiden før jul. Frelsesarmeen gjør et godt og viktig arbeid for de mange som sliter, og denne innsatsen før jul er en god måte å bidra til det. Derfor er det flott om de som støtter Frelsesarmeens verdigrunnlag også slutter opp om tradisjonen. På bakgrunn av mitt eget liberalkonservative ståsted har jeg valgt ut noen organisasjoner som både gjør godt og viktig arbeid i Oslo og andre steder, og som i tillegg korresponderer bedre med mitt eget liberale verdigrunnlag, og jeg vil prioritere disse også i den travle førjulstiden, skriver Heidi Nordby Lunde på Facebook.com.

I fjor stoppet Rosenborg en pengegave til Frelsesarmeen fordi den homofile korpssekretæren ikke fikk fortsette i jobben, ifølge VG.

Å takke nei slik Rosenborg, Heidi Nordby Lunde og andre har gjort, kan være med på å endre Frelsesarmeen – endre i en ny og bedre retning.

2 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Eivind Knudsen
Eivind Knudsen
7 years ago

Nordby Lunde bestemmer selvsagt hvordan hun selv vil benytte sin tid og sine penger, så langt er alt greit.
Imidlertid lurer jeg på om en lignende prinsippfasthet overfor f.eks. en muslimsk organisasjon ville ha blitt oppfattet som prisverdig, eller som en holdning som var motivert av intoleranse og fremmedfrykt. Jeg vet ikke svaret, og det bekymrer meg mer enn jeg setter pris på.

andy
andy
7 years ago

Eivind, jeg tror vi begge (alle) vet svaret. Og det bekymrer, ja.

Fra arkivet