Ukategorisert

Tillater poker-NM og pokerlag

Selv om poker blir tillatt i Norge, er det veldig langt igjen før det politiske flertallet aksepterer blant annet avtalefriheten.

Kulturdepartementet har i en pressemelding redegjort for endringer i lotteriregelverket slik at et poker-NM skal kunne arrangeres i Norge. Regjeringen har i tillegg oversendt et lovforslag til Stortinget om å tillate private pokerlag under forutsetning av at de ikke har et organisert eller profesjonelt preg, ifølge departementet.

Dette er ikke godt nok. Det er egentlig ganske dårlig at Høyre, FrP og Venstre ikke finner sammen for betydelige endringer av den norske forbudspolitikken. Men ja, det er et bitteliteskritt i riktig retning.

Sigurd Eskeland, leder i Norsk Pokerforbund, publiserte en post i Lederens Hjørne for få dager siden. Pokerlederen kan ikke love Norgesmesterskap i Norge i 2015, selv om lovverket blir renovert.

Dette er en sak liberale politikere burde skaffet seg selv stormende jubel fra et miljø som blir større og større. Dersom det i hele tatt blir applaus, vil det bli en stille klappsavle uten entusiasme.

Mest lest

Arrangementer