Ukategorisert

Jonas Stein, peis på!

Det må være andre ting å kritisere Jonas Stein (V) for enn bruk av sosiale medier under møter i folkevalgte organ.

Sosiale medier har kommet for å bli. Likevel er det politikere som blir overrasket over at andre politikere sender meldinger på Facebook.com og Twitter.com fra møter.

Jonas Stein, Venstre-politiker i Tromsø, er en aktiv bruker av sosiale medier. Det får han kritikk for etter det siste kommunestyremøtet i Tromsø, ifølge et oppslag på iTromso.no.

Lokalpolitikere som reagerer på bruk av sosiale medier, bør faktisk se hva stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer gjør. Mange lokalpolitikere har mye å lære når det gjelder bruk av sosiale medier for å spre gode budskap.

Bruk av sosiale medier er en del av ytringsfriheten, en frihet ingen kan eller skal frata mennesker. Jonas Stein og andre nettbrukere sprer også god informasjon om hva som skjer i folkevalgte organ. Informasjon til borgerne og en stor grad av åpenhet bør aldri bli regnet som negativt. Så lenge nettaktiviteten ikke forstyrrer forsamlingen finnes det ingen gode grunner for å pålegge politikere restriksjoner når det gjelder bruk av Facebook.com, Twitter.com, Instagram.com eller andre mer eller mindre kjente nettsteder.

Jonas Stein, peis på også neste gang det er møte i Tromsø kommunestyre.

Mest lest

Arrangementer