Ukategorisert

Jonas Stein, peis på!

Det må være andre ting å kritisere Jonas Stein (V) for enn bruk av sosiale medier under møter i folkevalgte organ.

Sosiale medier har kommet for å bli. Likevel er det politikere som blir overrasket over at andre politikere sender meldinger på Facebook.com og Twitter.com fra møter.

Jonas Stein, Venstre-politiker i Tromsø, er en aktiv bruker av sosiale medier. Det får han kritikk for etter det siste kommunestyremøtet i Tromsø, ifølge et oppslag på iTromso.no.

Lokalpolitikere som reagerer på bruk av sosiale medier, bør faktisk se hva stortingsrepresentanter og regjeringsmedlemmer gjør. Mange lokalpolitikere har mye å lære når det gjelder bruk av sosiale medier for å spre gode budskap.

Bruk av sosiale medier er en del av ytringsfriheten, en frihet ingen kan eller skal frata mennesker. Jonas Stein og andre nettbrukere sprer også god informasjon om hva som skjer i folkevalgte organ. Informasjon til borgerne og en stor grad av åpenhet bør aldri bli regnet som negativt. Så lenge nettaktiviteten ikke forstyrrer forsamlingen finnes det ingen gode grunner for å pålegge politikere restriksjoner når det gjelder bruk av Facebook.com, Twitter.com, Instagram.com eller andre mer eller mindre kjente nettsteder.

Jonas Stein, peis på også neste gang det er møte i Tromsø kommunestyre.

0 0 vurdering
Vurdering
4 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
andy
andy
6 years ago

Om du leser artikkelen en gang til, så reagerer de ikke på _at_ han bruker sosiale medier. Det de reagerer på er _når_ han bruker dem, og _hvordan_ han bruker dem. Bruk av sosiale medier under møter viser en total mangel på folkekikk og egnethet i og med at man ikke bare “ikke er tilstede” i diskusjonen man forventes å delta i men samtidig demonstrerer en total mangel på respekt for eller interesse for andres syn og argumenter. I private bedrifter blir som oftest de som sitter og tekster, FB’er eller twitrer under møter ganske kjapt skarpt irettesatt. Tilsvarende i… Read more »

andy
andy
6 years ago

At det også finnes andre politikere som misbruker sin tid er ingen unnskyldning.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
    Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
  • Myten om Says lovMyten om Says lov
    Ingen seriøse frimarkedstilhengere tror på Says lov – at tilbudet skaper sin egen etterspørsel og at overproduksjon derfor er umulig. Ikke engang Say trodde på Says lov.
  • Flertallet har ikke rett til å bestemmeFlertallet har ikke rett til å bestemme
    Stålsett-saken illustrerer det iboende problemet med demokratiet. Et flertall kan gjøre gale valg som ikke bør respekteres