Ukategorisert

Overskriften er dypt urettferdig mot Moxnes

At media bruker tabloide overskrifter for å fange lesernes interesse er ingen nyhet.Idag har flere medier en NTB-melding med en overskrift som gir helt gale assosiasjoner.

«Rødt-leder etterforskes etter overgrepssak i Oslo» skriver E24, ABCNyheter og ITromsø – ifølge et Kvasir-søk. Hva har Bjørnar Moxnes gjort??

Allerede i ingressen kommer den korrekte informasjonen frem: «Rødt-leder og bystyrepolitiker Bjørnar Moxnes møtte mandag til avhør hos politiet i Oslo. Han etterforskes for å ha offentliggjort en rapport om en overgrepssak ved et omsorgssenter.»

Overskriften gir helt gale assosiasjoner, og er både uheldig og urettferdig.

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pleym
Pleym(@pleym_2)
6 years ago

Dagbladet har beklaget: «beklager: Denne NTB-meldingen ble i natt lagt ut på Dagbladet.no med en misvisende tittel som kunne tolkes som om Bjørnar Moxnes etterforskes for overgrep. En stikktittel på forsiden på Dagbladet.no forklarte at årsaken var at han hadde offentliggjort en rapport. Denne stikkeren var ikke synlig inne i artikkelen, men denne informasjonen kom da fram i ingress. Tittelen var likevel misvisende og Dagbladet beklager dette sterkt.»

Fra arkivet