Ukategorisert

Hva viser forskning?

Ove Vanebo, tidligere FpU-leder, har funnet frem et oppslag som gjør at helseministeren og SIRUS bør være forsiktige med å være helt bombastiske i konklusjonen om standardisert innpakning av tobakksvarer.

Liberaleren er én av aktørene som setter frihet og eiendomsrettigheter langt foran behovet for å redusere rekrutteringen for bruk av tobakksvarer. Vi mener eiendomsrettighetene og ytringsfriheten kommer foran regjeringens målsetning om å redusere konsumet.

Helseministeren har sagt at han vil ha standardisert innpakning av tobakksvarer for at færre ungdommer skal benytte seg av produktene. Bent Høie mener regjeringen vet at ungdommer blir påvirket tobakksemballasjen.

Så til dagens godbit fra tidligere FpU-formann Ove Vanebo.

–Snuspakene skal bli mer kjedelige, slik at unge ikke rekrutteres til å kjøpe mer fargerike og spennende snusbokser. Det vises til at dette fungerer i Australia. Men hvor i alle dager har man det fra, spør Vanebo gjennom et innlegg på egen Facebook-vegg.

–Universitetet i Zurich har vurdert effekten og sier følgende: “Both analyses fail to find any evidence for an actual plain packaging effect on Australians aged 14 to 17 years. Several reasonable variations to our methodology are discussed. All of these would only result in findings even more indicative of an absence of any plain packaging effect”, skriver Vanebo på Facebook og legger med en lenke for å dokumentere påstanden.

Tags:

3 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Unvalidate
Unvalidate
6 years ago

Mer kjedelige ? haha.. tror ikke dette vil ha en virkning

E-sigaretter
6 years ago

Man kan saktens lure på hvorfor det skjer så mye på tobakks-, e-sigarett og snusfronten for tiden. Svaret er enkelt: EU-direktiv 40 av 2014. Dette direktivet kalles også tobakksdirektivet og omfatter tobakk og tobakksubstitutter, deriblant snus og e-sigaretter. Direktivet skal være iverksatt fra 1. januar 2016, og politikere og embedsverk har det derfor travelt med å få implementert dette. Nordmenn er jo nærmest fanatiske i sin iver etter å innføre EU-direktiver i Norge. For den som orker å lese direktiv 40, finnes det i sin helhet her: http://xn--elryk-xua.org/wp-content/uploads/2015/02/dir_201440_en.pdf For e-sigaretter vil ovenfornevnte direktiv har vidtrekkende konsekvenser: Det blir forbudt med… Read more »

Helsesigaretten
6 years ago

For den som har lyst til å lese Artikkel 20 (den artikkelen som omhandler elektroniske sigaretter) på norsk, så finnes den på norsk her; http://www.helsesigaretten.co.uk/blog/2015/03/03/eus-tobakksdirektiv-201440eu-artikkel-20/

Direktivet vil gjelde fra 20.mai 2016.

Fra arkivet