Ukategorisert

En samling av menn

Det er menn som dominerer i Liberalistene etter landsmøtet som ble gjennomført på lørdag.

Alle de syv faste sentralstyremedlemmene er menn. Av de fire varamedlemmene er det én kvinne. Av elleve personer i ledelsen av partiet er Hilde Charlotte Blomberg den eneste kvinnen. Én kvinne i «partiledelsen» ikke spesielt hyggelig eller imponerende, selv om liberalister er motstandere av kvotering.

Kampen mot kjønnskvotering blir ikke enklere av at menn velger menn til posisjoner. Det er viktig å få med jenter, kvinner og damer i driften av Liberalistene.

Sentralstyret i Liberalistene:
Leder: Arnt Rune Flekstad
Nestleder: Roald Ribe
Partisekretær: Eigil Knudsen
Styremedlemmer: Asbjørn Ness, Austin Rasmussen, Jan-Øyvind Lorgen, Vegard Ottervig
Varamedlemmer: Harald Hansen, Andreas Lie Askeland, Hilde Charlotte Blomberg, Kjell Bakke

Mer om de valgte personene på liberalistene.org.

13 kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Vegard O.
7 years ago

Dette skyldes utelukkende fordi det foreløpig ikke er flere liberalistiske kvinner. Vi er et sentralstyre som består av 100 % individer.

Liberal
Liberal
7 years ago

«Liberalistene» har ingenting med liberalisme å gjøre. Denne gjengen med særinger som preker en høyreradikal amerikansk virkelighetsfjern «tulling-ideologi» som er helt fremmed for europeisk liberalisme burde heller kalle seg Libertarianistene.

Vegard O.
7 years ago

Hvorfor har vi ingenting med liberalisme å gjøre?
Hva betyr egentlig «høyreradikal amerikansk virkelighetsfjern «tulling-ideologi»»?
Hva er «europeisk liberalisme»?
«Libertarianistene» er ikke et ord. Det ville i så fall ha vært «Libertarianerne», men vi står ikke for libertarianisme, tvert imot. Vi står for konsekvent liberalisme – at rettsstaten beskytter din rett til ditt eget liv, kropp og eiendom.

Gaudius
7 years ago

Nå er det vel mange libertarianerne som er tilhenger av en rettsstat som beskytter din rett til ditt eget liv, kropp og eiendom. Men begrepet ”libertarianerne” innebefatter også anarkister og anarkokapitalister, og det er vanskelig å se hvordan individets rettigheter skal beskyttes uten en stat (jmf. Somalia, Bosnia på 90-tallet, Libya osv). Dessuten kan ”libertariansime” inneholde mye annet rart (men også mye bra). Således får libertarianisme et noe dårlig rykte. Jeg synes således det er bra at Liberalistene bruker begrepet ”liberalisme / klassisk liberalisme” på sin ideologi i stedet for ”libertarianisme”.

Liberal
Liberal
7 years ago

«Vi står for konsekvent liberalisme – at rettsstaten beskytter din rett til ditt eget liv, kropp og eiendom» Merkelig definisjon på liberalisme. Staten har selvsagt langt, langt mer omfattende oppgaver enn bare disse tingene. Hvertfall slik vi liberalere forstår liberalismen. Å avskaffe eller nesten-avskaffe staten har ikke det fjerneste med liberalisme å gjøre. Amerikanerne liker å lage seg ekstreme varianter av ideologier, som er helt fremmed for europeiske forhold. Enten om vi snakker om det amerikanerne misvisender kaller «konservatisme», som vi i Europa kaller et sammensurium av høyreekstreme og rariteter og tullinger, i motsetning til den mainstream, sentrumsorienterte ideologien som… Read more »

Vegard O.
7 years ago

Merkelig definisjon på liberalisme? La oss se hva Bokmålsordboka har å si om liberalisme: «samfunnssyn som krever politisk, religiøs og økonomisk frihet for den enkelte uten statlig innblanding». Dette er helt i tråd med det jeg skrev. Det du snakker om er sosialliberalisme, altså en liberal variant av sosialdemokrati (som igjen er en mild form for sosialisme). Å påstå at konsekvent liberalisme ikke har noe med liberalisme å gjøre er spesielt, men kanskje ikke så rart når man tror at sosialisme og liberalisme er forenelige ideologier, og at ekte liberalisme er en form for sosialisme. Det burde komme tydelig frem… Read more »

Gaudius
7 years ago

Til «Liberal»: Graden av ekstremisme bør defineres som graden av vilje til å initiere maktbruk/vold/tvang mot fredelige mennesker. Slik sett er partiet Liberalistene de ultimative anti-ekstremister. Nazister, marxist-leninister og IS-tilhengerne er ekstremister, mens sosialdemokrater og sosialliberalister er mer ekstreme enn partiet Liberalistene siden de ikke er motstandere av å initiere tvang mot enkeltindividet (men selvsagt svært mye mindre ekstreme enn nazister, kommunister og islamistene). Så jeg synes begrepet ekstremister passer svært dårlig på Liberalistene.

Liberal
Liberal
7 years ago

«Vi vil ha en sterk rettsstat, hvis eneste formål er å beskytte individuelle rettigheter (vha. domstoler, politi og forsvar). I dag tar staten seg av mange andre funksjoner, men dette ønsker vi å gradvis redusere, og til slutt overlate til sivil sektor.» Nettopp, dere vil «nesten-avskaffe» staten. Det er et ekstremt standpunkt, som er helt i strid med liberalismen slik vi forstår begrepet i Europa, og slik alle etablerte liberale partier i Europa (bortsett fra mikroskopiske fringe-grupperinger som Liberalistene, et parti som ikke er representert i noe folkevalgt organ) forstår liberalismen. Til statens kjerneoppgaver hører det f.eks. å drive statens… Read more »

Voodoo-king
Voodoo-king
7 years ago

Vest-Europa er en sosialistisk bastion der jordbær yoghurten blir farget både gul, grønn og blå, i tillegg går den under mange forskjellige navn.

Demokratiets funksjon blir å legitimere sosialismen.

Hvordan er det mulig å kalle et kontinent der staten utgjør halvparten av BNP, eier store deler av næringslivet samt strengt regulerer resten av økonomien for noe annet enn sosialistisk?

Vel ganske enkelt, en kan bare gi gamle ord ny mening.

Liberal
Liberal
7 years ago

«Vest-Europa er en sosialistisk bastion […] Demokratiets funksjon blir å legitimere sosialismen.» Dette minner jo mest om ABBs måte å argumentere på, og er totalt virkelighetsfjernt. «Hvordan er det mulig å kalle et kontinent der staten utgjør halvparten av BNP, eier store deler av næringslivet samt strengt regulerer resten av økonomien for noe annet enn sosialistisk?» Ummmmm, hva er galt i at fellesskapet «utgjør halvparten av BNP»??? Er dette et slags oppheng dere i Libertarianerne har? Hvorfor skulle ikke fellesskapet delta i økonomien? Det er god konservativ politikk, og også liberal politikk. Dette kaller vi i Europa og andre for… Read more »

Voodoo-king
Voodoo-king
7 years ago

Det du kaller blandingsøkonomi eller sosial markedsøkonomi er neppe verdenshistoriens mest suksessrike økonomiske system slik du sier.

Levestandarden i USA er vesentlig høyere, arbeidsledigheten markant lavere enn den er i Vest-europa.

I øst-europa er kostnadsnivået langt mer behagelig.

Det er forøvrig lite meningsfullt å kalle alle økonomiske systemer for blandingsøkonomier da dette jo bare er et tørt faktum, det finnes bare blandingsøkonomier da 100% kapitalisme eller 100% kommunisme i likehet med 100% alkohol ikke holder seg særlig lenge.

Hadde jeg skrevet Vest-Europa er en kommunistisk bastion derimot ville du hatt et poeng.

Liberal
Liberal
7 years ago

« Levestandarden i USA er vesentlig høyere» Tull. Norge og andre nord/vesteuropeiske land kommer mye, mye høyere enn USA på alle rangeringer av levestandard og utvikling. I USA lever en fjerdedel eller så av befolkningen i fattigdom. Flere sitter i fengsel enn i noe annet land. Flere blir drept pga epidemisk kriminalitet enn noen andre steder. Osv osv. USA er et land som har en rekke problemer som vi ikke har i like stor grad i Europa. Et problem er at landet styres av fundamentalistiske kristne som forlot de etablerte kirkene i Europa (som ledes av skolerte akademikere), og denne… Read more »

Voodoo-king
Voodoo-king
7 years ago

«I USA lever en fjerdedel eller så av befolkningen i fattigdom. Flere sitter i fengsel enn i noe annet land. Flere blir drept pga epidemisk kriminalitet enn noen andre steder. Osv osv. USA er et land som har en rekke problemer som vi ikke har i like stor grad i Europa. Et problem er at landet styres av fundamentalistiske kristne som forlot de etablerte kirkene i Europa (som ledes av skolerte akademikere), og denne fundamentalistiske holdningen har smittet over på politikken deres generelt.» Vel i motsetning til f.eks Norge skattes ikke nødvendighetsvarer som bil, strøm, mat og bensin særlig mye… Read more »

Fra arkivet

 • Du og jeg husker feilDu og jeg husker feil
  Vi kan ikke stole på våre minner. Det skaper problemer og fører til konflikter.
 • DødsstraffDødsstraff
  Den mest fundamentale straffemetode blir stadig mindre brukt. Hvorfor er dødsstraff galt?
 • Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?Bærekraftsmålene – er det så ille med ulikhet?
  Økonomisk vekst, sysselsetting, industrialisering, innovasjon og bosetning er del av bærekraftsmålene. Hva betyr det? Og hva med ulikhet og barnearbeide? Del 3 i en artikkelserie på fire om bærekraftsmålene.
 • På tide å stanse trosstøtten?På tide å stanse trosstøtten?
  Når Staten skal støtte alle, må den også velge hva som er innenfor og utenfor. Det er ikke uproblematisk.
 • Telling vi ikke likerTelling vi ikke liker
  Samfunnet har tatt inspirasjon fra dyrene i eventyret om den tellende geitekillingen. Lar du deg forbanne over å bli telt?
 • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
  Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
 • En storming skapte helvete på jordEn storming skapte helvete på jord
  Den 7. november 1917 stormet bolsjevikene Vinterpalasset i St. Petersburg.