Ukategorisert

Fronter ny narkotikapolitikk i valgkampinnspurten

Thorvald Stoltenberg, kandidat for Oslo Arbeiderpartiet ved valg 2015, er skuffet over at mange politikere ikke foretar seg noe for å endre en feilslått narkotikapolitikk.

Det finnes politikere som vil liberalisere narkotikapolitikken, men det er ikke mange folkevalgte som ønsker kursendring. Thorvald Stoltenberg er én av dem som innrømmer at politikken han støttet som sentral arbeiderpartipolitiker, har vært feilslått.

–Jeg tror folk gjerne vil holde narkotika og narkomane på en armlengdes avstand. Du vinner ikke én stemme av å jobbe med narkotikaspørsmål, men 250 mennesker dør hvert år av narkotikarelaterte sykdommer. Det er en forferdelig ting å se folk gå til grunne og ikke kunne gjøre mer for å hjelpe dem, sier Thorvald Stoltenberg til Dagbladet.

Det er stor forskjell på den narkotikapolitikken Thorvald Stoltenberg ønsker og det frislippet liberalister drømmer om. Fellesnevneren er at både Stoltenberg og liberalister skjønner at forbudsmodellen er mislykket. De som er uenige, bør sjekke overdosetallene og spillerommet kriminelle aktører får.

Comments are closed.

Fra arkivet

 • Frihandel er alfa omegaFrihandel er alfa omega
  Handelskrig skaper kun usikkerhet, mistillit og tapere.
 • Engler og demonerEngler og demoner
  To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.
 • Nordmenn minst liberalistiske på to tiårNordmenn minst liberalistiske på to tiår
  Høyresiden må ta hovedansvaret for at nordmenn er blitt mer positive til statlig innblanding og reguleringer og mer negative til privatisering.
 • En inni hampen stor feilEn inni hampen stor feil
  Føleri, antagelser, skråsikkerhet og dogmatisme - kan det være politikerne ikke alltid baserer beslutningene sine på kunnskap?
 • Subsidiert er ikke frittSubsidiert er ikke fritt
  Det er naivt å tro at subsidiert kunst ikke er politisk styrt. Kunstnere laller seg inn i en følelse av selvstendighet, men er kjøpt og betalt av staten.
 • FrPs ruspolitiske dobbelstandardFrPs ruspolitiske dobbelstandard
  FrP og KrF står i veien for regjeringens varslede rusreform. At et kristent avholdsparti sitter på bakbena må man forvente. FrPs motstand mot avkriminalisering er vanskeligere å akseptere.
 • Med en klype saltMed en klype salt
  Hva måler man egentlig når man måler fattigdom på den måten som gjøres i Norge?