Ukategorisert

Forlot kommunestyremøtet under konstitueringen

Det er lov å stille spørsmålet om hvordan slike politikere skal styre en kommune? Hvordan skal politikerne med troverdighet forebygge kriminalitet etter at de samme politikerne med vilje har brutt kommuneloven?

Jarle Mjøen, politisk redaktør i Altaposten, kaller det som skjedde i Alta i dag for polsk riksdag ganger to, ifølge Altaposten.no.

Kaoset startet enkelt forklart med at FrP og samarbeidspartnerne mistet flertallet like før møtet startet. Flertallet glapp fordi en FrP-politiker brøt med egen gruppe. Dermed ble det plutselig flertall for AP-ordfører i Alta etter at FrPs Ronny Berg har vært favoritten den siste tiden på grunn av avtale mellom en flertallskoalisjon.

Kommunestyret var ikke beslutningsdyktig etter at FrP og samarbeidspartnerne hadde forlatt møtet. Dermed blir det innkalt til nytt møte i Alta kommunestyre slik at politikerne får konstituert seg.

Neste kommunestyremøte blir trolig mandag om én uke.
Dersom de fem partiene heller ikke da møter opp, så blir kommunestyret konstituert selv om de nødvendige to tredeler ikke er til stede.

–Det nye kommunestyret skal konstitueres innen 30. oktober, så dersom det blir en lignende situasjon neste mandag, så må kommunestyret konstitueres uansett. Der er loven helt klar, sier rådmann Bjørn-Atle Hansen i Alta kommune til iFinnmark.no.

Dette må det bli politikerforakt av!

0 0 vurdering
Vurdering

Tags:

1 Comment
Inline Feedbacks
View all comments
Pleym
Pleym
5 years ago

Interessant at kun en FrP’er protesterer på økte godtgjørelser til politikerne. Lurer på hva som er begrunnelsen fra resten av FrP-gruppen for å øke godtgjørelser.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Kom ut av borgen!Kom ut av borgen!
    Det retoriske trikset "motte and bailey" er ikke så kjent, men populært i bruk. Kunnskap er makt!
  • Fremtiden verken kan eller bør planleggesFremtiden verken kan eller bør planlegges
    Offentlige myndigheter er uegnet til å planlegge fremtiden. Noen ganger er offentlig intervensjon giftigere enn en slange. Derfor bør markedet reguleres minst mulig.
  • 30 år siden Berlinmuren falt30 år siden Berlinmuren falt
    Da jeg var ung, forstod jeg ikke de eldres følelser for 8. mai 1945. Det endret seg 9. november 1989. Berlinmuren hadde falt.