Ukategorisert

Forlot kommunestyremøtet under konstitueringen

Det er lov å stille spørsmålet om hvordan slike politikere skal styre en kommune? Hvordan skal politikerne med troverdighet forebygge kriminalitet etter at de samme politikerne med vilje har brutt kommuneloven?

Jarle Mjøen, politisk redaktør i Altaposten, kaller det som skjedde i Alta i dag for polsk riksdag ganger to, ifølge Altaposten.no.

Kaoset startet enkelt forklart med at FrP og samarbeidspartnerne mistet flertallet like før møtet startet. Flertallet glapp fordi en FrP-politiker brøt med egen gruppe. Dermed ble det plutselig flertall for AP-ordfører i Alta etter at FrPs Ronny Berg har vært favoritten den siste tiden på grunn av avtale mellom en flertallskoalisjon.

Kommunestyret var ikke beslutningsdyktig etter at FrP og samarbeidspartnerne hadde forlatt møtet. Dermed blir det innkalt til nytt møte i Alta kommunestyre slik at politikerne får konstituert seg.

Neste kommunestyremøte blir trolig mandag om én uke.
Dersom de fem partiene heller ikke da møter opp, så blir kommunestyret konstituert selv om de nødvendige to tredeler ikke er til stede.

–Det nye kommunestyret skal konstitueres innen 30. oktober, så dersom det blir en lignende situasjon neste mandag, så må kommunestyret konstitueres uansett. Der er loven helt klar, sier rådmann Bjørn-Atle Hansen i Alta kommune til iFinnmark.no.

Dette må det bli politikerforakt av!

Tags:

Mest lest

Arrangementer