Ukategorisert

Ali al-Nimr deltok i Den arabiske våren – skal henrettes og korsfestes

Ali al-Nimr var 17 år da han ble arrestert i 2012. Som en av mange unge arabere håpet han på endringer i hjemlandet sitt, og deltok i demonstrasjoner. Han ble arrestert. Dømt til døden. Og til korsfestelse. Saudi-Arabia er en av våre allierte.

NRK skriver at Saudi-Arabia, en av vestlige demokratiers nære allierte i Midt-Østen skal henrette 50 personer på samme dag.

Ali al-Nimr skal være en av disse. Dette skriver CNN om hans forbrytelse: “Ali al-Nimr was 17 and still in high school in 2012 when he was arrested for taking part in protests calling for social and political reforms in Saudi Arabia’s restive Qatif province.”

Du kan lese mer om ham her. Også onkelen Sheikh Nimr skal henrettes.

Saudi-Arabia er et religiøst og rojalistisk diktatur, som kjemper med Iran om makten i Midt-Østen. Blant de fengslede i landet er Raif Badawi, som ble dømt til fengsel og piskeslag for å ha opprettet nettsiden Free Saudi Liberals.

De er vanlige folk som gjør ting i sine hjemland som vi betrakter som selvfølgelige her i Norge. Vi risikerer ingenting. De risikerer fengsel, tortur og død.

Vil du engasjere deg i sakene til Ali al-Nimr og Raif Badawi? Du finner kontaktinformasjon til Saudi-Arabias ambassade i Norge her.

Comments are closed.

Verdt å lese fra Liberalerens arkiv

  • Med samme begrunnelseMed samme begrunnelse
    Liberalister har alltid forsvart utsatte minoriteter, enten de er homofile eller religiøse fundamentalister. De er alle individer med like rettigheter.
  • Godt nytt for pessimisteneGodt nytt for pessimistene
    I rapporten A World of Research presenterer Ipsos et utvalg av studier og analyser fra 2019, med innsikt om en rekke ulike temaer.
  • Engler og demonerEngler og demoner
    To 16-åringer har fått voldsom oppmerksomhet i 2019, men de blir behandlet svært ulikt.