Ukategorisert

Endringer i regjeringen

I dag har det skjedd endringer i regjeringen. Det kommer inn nye statsråder og statssekretærer, noen får nye departement og politikere har fått avskjed i nåde.

Det mest spennende, uten at det trenger å være særlig ideologisk korrekt, er at Per Sandberg er ny fiskeriminister. Med seg som statssekretær har han fått Ronny Berg, FrP-politikeren fra Finnmark som kunne blitt ordfører i Alta om ikke FrP-gruppa sprakk.

Elisabeth Aspaker har overtatt ansvaret for samordning av EØS-saker og forholdet til EU i Utenriksdepartementet. Vidar Helgesen har overtatt som klima- og miljøminister. Statsråd Sylvi Listhaug har overtatt som innvandrings- og integreringsminister, med ansvar for innvandringsområdet i Justis- og beredskapsdepartementet og ansvar for integreringsområdet i Barne-, likestillings- og inkluderingsdepartementet.

Samtidig har Kongen i statsråd gitt statsrådene Thorhild Widvey, Tine Sundtoft og Robert Eriksson avskjed i nåde.

Endringene gir ikke effektiviseringsgevinst i regjeringsapparatet.

Tags:

Mest lest

Arrangementer