Ukategorisert

Viktig med liberale mennesker i de politiske partiene

Tenk deg Høyre eller Fremskrittspartiet uten liberalister! Tanken er egentlig skremmende! Dagens regjering kunne vært betydelig verre enn den er uten for eksempel Jan Arild Snoen i Høyre.

Jan Arild Snoen har meldt seg ut av Høyre. Snoen redegjør selv for utmeldelsen i en god bloggpost på nettstedet til Minerva.

Det er veldig forståelig at Jan Arild Snoen forlater Høyre, men det er synd. Faktisk litt trist. Han har tapt mange kamper i partiet ja, men tenk hvor ille Høyre kunne vært uten argumentene til Jan Arild Snoen. Mange av Høyre-medlemmene har lyttet til Snoen, selv om det har blitt en del tapte slag.

Denne artikkelen bruker Jan Arild Snoen og Høyre som eksempel, men Snoen-rollen i Høyre er viktig i alle de politiske partiene. Uten vaktbikkjer kan mye gå galt, og vi har ikke råd til at politikerne tramper mye feil.

At Jan Arild Snoen har gode argument for utmeldelsen er det liten tvil om, men slike utmeldelser er trist for oss som ønsker liberale standpunkt i partiorganisasjonene, Stortinget og regjeringen. Skribenten kommer til å savne Snoen i Høyre. Sannsynligvis kommer Høyre til å gjøre det samme.

Sitter i glasshus
Skribenten er ikke Høyre-medlem, men ikke utmeldt. Har bare ikke betalt medlemskontingenten de siste årene. Det ble for tungt å betale kontingenten etter at partiet har inntatt standpunkt som kolliderer med egne standpunkt i svært viktige enkeltsaker, for eksempel datalagringsdirektivet.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer