Ukategorisert

Lysglimt Johansen og Trump

Hans Jørgen Lysglimt Johansen er uoffisiell norgesmester i støtte til den nye presidenten i USA.

Gjennom en lang og nokså skitten valgkamp i USA, har Hans Jørgen Lysglimt Johansen støttet den nye presidenten i USA. Valgnatten, da Donald Trump vant mange valgmenn, la Lysglimt Johansen ut det noen av oss regner som legendariske videosnutter på sosiale medier. Han var så giret og fornøyd med valgresultatet, at det var artig at vi fikk se hans begeistring for valgresultatet. Mens mange liberalister hadde en avventende og avvisende holdning til den nye presidenten fremsto Lysglimt Johansen som den fremste støttespiller i Norge. I intervju på tv-kanaler kledde Hans Jørgen Lysglimt Johansen rollen godt.

Hans Jørgen Lysglimt Johansen var på begynnelsen av 2000-tallet leder av FRIdemokratene, en norsk partipolitisk uavhengig organisasjon med liberalisme som ideologi. FRIdemokratene eide blant annet Liberaleren, nettstedet du er på akkurat nå.

Liberalister, uansett land, er opptatt av eiendomsrettigheter og frihandel. Lysglimt Johansen er, eller har i alle fall vært en sentral del av den norske liberalist-bevegelsen.

Få vet
Det er få som vet hvordan president Donald Trump blir som politiker i verdens viktigste verv de fire neste årene. Vi kan forholde oss til en merkelig valgkamp der Trump kom med en rekke påstander og gale tall. Vi kan forholde oss til Twitter-kontoen der han gjennom år har opptrådt som en bajas, etter skribentens mening. Det første ordentlige signalet fra presidenten fikk vi etter innsettelsen i talen han holdt. Formen var litt annerledes enn i valgkampen, men innholdet var kjent. Talen var et forsvar for proteksjonisme og nasjonalisme, ganske langt fra Liberalismens grunnideer.

Amerikanerne har valgt Trump, gjennom ordningen med valgmenn. Vi får de politikerne vi fortjener og må leve med dem. Den nye presidenten får sjansen hos skribenten og det er ikke sikkert det blir så ille som mange liberalere tror.

Lysglimt
Å følge Hans Jørgen Lysglimt Johansen de neste fire årene blir nesten like spennende som amerikansk politikk for noen av oss. Vil Lysglimt Johansen fortsatt være uoffisiell norgesmester i forsvaret av Trump? Hva vil Trump-supporteren si dersom presidenten går inn for enorme tollsatser og handelskrig, for eksempel med Kina? Hvis muren til Mexico blir bygget og finansiert av amerikanske skattebetalere, er det politikk Lysglimt Johansen vil forsvare?

Vi får en spennende periode, en periode på trolig fire år. Det som gjør årene spennende, er at ingen av oss helt vet hva som vil skje.

Mest lest

Arrangementer

  • Ingen arrangementer