Ukategorisert

Redegjør godt for utmeldelsen av FrP

Jøran Ødegård har meldt seg ut av Fremskrittspartiet. Oppland-politikeren redegjør godt for utmeldelsen i et leserinnlegg som er på trykk, på oa.no.

Det er landsmøtets vedtak om forbud mot omskjæring av guttebarn, som var årsaken til at Jøran Ødegård meldte seg ut av Fremskrittspartiet.

–De som argumenterer for forbud har ofte moralske begrunnelser; De mener det er moralsk forkastelig, ukultur, mishandling eller overgrep å gjennomføre omskjæring av guttebarn. De sier da at disse kulturene som praktiserer omskjæring – inkludert jøder og amerikanerne – er moralsk underlegne som mishandler sine barn. Jeg mener det er nær respektløst. For selv om en ikke forstår hva omskjæring er eller hva det betyr for de som gjør det trenger de ikke å moralisere over dem. De trenger i hvert fall ikke å bruke loven imot dem, skriver Jøran Ødegård i leserinnlegget.

Selv om Jøran Ødegård har meldt seg ut av Fremskrittspartiet vil han følge politikken han ble stemt inn på i folkevalgte organ. Det er ikke en bitter mann som forlater Fremskrittspartiet, kun dypt uenig i vedtak som landsmøtet gjorde i helgen.

Mest lest

Arrangementer